Forside Artikler Påske til fastsat tid
Påske til fastsat tid Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 28. marts 2019 08:10

 
"Israelitterne skal fejre påsken til den fastsatte tid."  4. Mos. 9:2

"Thi medens vi endnu var afmægtige, led Kristus, da tiden var inde (norsk:  til fastsat tid), døden for os, som endnu var ugudelige."  Rom. 5:6.


Hvad hviler min frelse på?  På tidspunktet for min omvendelse?  (Et tidspunkt, jeg iøvrigt ikke nøjagtigt kan fastsætte).  Nej, den hviler på den tid, Gud fastsatte, da Kristus døde for mig.  Afmægtige og skrøbelige stunder har der været mange af i mit liv, men der bliver ikke en ny fastsat tid for hver ny afmagtsstund, for den blev allerede fastsat på Golgata.

Jeg elsker den klassiske historie om Luther, der var i en samtale med sin åndelige foresatte og sjælesørger i klosteret, Johan von Staupitz, udtalte sin dybe anfægtelse, om han nu var blandt de udvalgte til frelse.  Hans viise sjælesørger svarede ham:  "I Jesu vunder og sår skal du læse din udvælgelse, ingen andre steder!"  Et praktisk og probat sjælesørgerråd, der handlede om, hvad Gud havde gjort for Luther "til den fastsatte tid".

I min ungdom lærte jeg, at vor første forkyndelse på et nyt sted bør være vort personlige vidnesbyrd.  Sådan var det i gamle dage, sagde en god forkynderven, jeg rejste med.  Det synes jeg stadig er en meget god skik.  Og når jeg møder en bekendende kristen for første gang, måske på et nyt sted, er jeg altid interesseret i, hvordan han el. hun blev en kristen.

Jeg bliver altid gladere ved et vidnesbyrd, der peger på korset og det, som skete dér, end på en el. anden "beslutning" ved den og den lejlighed.  Jeg gik engang en tur med en ung mand i Norge.  Han var en ny kristen og sagde stille mig:  "Ordet om, vi er blevet Guds retfærdighed i Kristus, fordi Han blev gjort til synd for os"  (2. Kor. 5:21) er blevet så godt for mig.

Det blev også godt for mig at høre.  Han talte i virkeligheden om, hvordan den påske, der var fuldbragt på Golgta til fastsat tid, var blevet tilegnet ham ved tro som hele den fastsatte frelses evige fundament.  En sådan værsættelse af påsken bør fylde os hver dag og ikke blot på en bestemt dag fastsat af kirkeårets kalender. En kirkelig højtid risikerer at gøre os bare religiøse, men den personlige højtid med Kristus (1. Kor. 5:8) gør os til frelste mennesker fyldt med ægte frelsesglæde!

28.3.19 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)