Forside Artikler Korsets platform
Korsets platform Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 18. marts 2019 01:39


- Her vil jeg leve, og her vil jeg dø! -

Når min vej gennem GT føles tung,  tænker jeg på min ven fra ungdommen, Th. Mundus, som kom os "tungnemme" kærligt i møde, da han udlagde Hebr. 10:17:  "Se, jeg er kommen - i bogrullen er der skrevet om mig..."  Mundus sagde:  "Tænk på,  at Herrens egne øjne har hvilet på "bogrullen".  Hans ord har hjulpet min bibellæsning helt til idag.

Så jeg sukker om Åndens nære bistand, når jeg åbner "bogrullen" uanset om det er GT eller NT.  Bibelen er nemlig ikke en lukket, forseglet bog.

Jeg dvæler lige nu ved de blodige ofre for folkets synder beskrevet i 3. Mosebog, uanset om det drejede sig om "almindelige" syndere eller om højtstående, teologiske ledere.   Jeg véd jo, at det blod, der flød, peger frem mod Kristi dyrebare blod, der renser os fra al synd (1. Joh. 1:7).

En hellig olie hældes "oven på skyldofferets blod"  (3. Mos. 14:17, 28).   Åndens gerning (olien) og blodet hører sammen.  "Der er tre som vidner:  "Ånden og vandet (billede på Guds ord) og blodet!"  (1. Joh. 4:7).

"Helligånden vidner for os herom!"  (Hebr. 10:15)  Om hvad?  Om Golgata!  Hvad vidner Ånden ikke om?  Lovens præstations-religion!

Ja, sådan ser jeg det.  Den, som har et nært forhold til Åndens velsignede gerning, har osse, i personlig syndserkendelse, et nært forhold til evangeliet om Kristi blod.  Jeg bekender det derfor  åbent,  at her lever jeg hver dag, og her vil jeg dø - nu tæt på evigheden.

I mine ganske unge år i "min" forsamling i Kbvn. husker jeg en moden, kristen bror, som talte meget om Kristi blod.  En af de unge i flokken spurgte mig:  "Hvad mener du om hans blodteori?"  Jeg véd ikke, om denne unge mand selv kendte til frelsen ved Jesu blod, når han ufølsomt kunne tale om en ældre kristens "blodteori".

Herom vidner osse jeg.  Tager du korset, Golgata, forsoningen, Kristus og Ham korsfæstet, den tomme grav og påskemorgen fra mig, har jeg ingen Åndens platform uanset hvor meget, der ellers larmes rent religiøst. Den platform ta´r jeg  med mig overalt både inden- og udenfor kirkens mure.

18.3.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)