Forside Artikler Hvorfor jeg blev frelst
Hvorfor jeg blev frelst Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 12. marts 2019 07:34


Som jeg blev mere kendt med vor Herre Jesus Kristus, gik det  op for mig, at Han frelste mig ikke for blot at give mig en adgangsbillet til Himlen.

Men mange "frelsessange" handler jo netop om Himlen og om frygt for ikke at  "komme med".  Efter hukommelsen husker jeg ord fra en norsk sang:  "Mon jeg når det skønne land, som snubler gang på gang...?"  Dog, stadig skal vi selvsagt kunne synge om den kommende herlighed.

Min norske ven, R. Svindland, citerede ofte den tyske forkynder Jakob Kroeker for udtalelsen:  "Hvis djævelen ikke kan hindre dig i at blive frelst, vil han gøre alt for at hindre, at du bliver redskab til andres frelse!"

Jeg kan idag "koge ned" mit vidnesbyrd til at sige til mine omgivelser:  "Den gode Hyrde fandt mig som det fortabte får for at jeg skal sige til andre:  "Han vil også finde dig, hvis du vil lade dig finde af Ham!"

Det er der rigelig anledning til at sige i det åbne terræn, og endnu er der ikke noget religiøst politi i hælene på mig (som i Saudi-Arabien), der vil arrestere mig for at gøre Kristus kendt.  Men den dag kan vel komme.

Kirkefolk er svære at vidne for.  I en frikirke, hvor min kone og jeg ind imellem er gæster, sagde jeg til mødelederen:  "Kan jeg få 2 min. til et lille vidnesbyrd?"  Nej, det følte han ikke, jeg kunne.

Det samme gælder USA.  Jeg spurgte en amerikansk pastor: "Hvorfor har I herovre så svært ved at lade andre slippe til med et vidnesbyrd?  Han svarede :  "Det er nok, fordi vi er bange for fremmed lære."  Sådan ca. sagde han. Men var venlig nok.

Ude i terrænet er der højt til loftet.  Men også dér er jordbunden hård.  Min kones irske veninde var igår på besøg med sin mand, som jeg drak kaffe med ude i solen.  Han havde mange religiøse spørgsmål og syntes godt om mine svar, men jeg måtte sige til ham:  "Du er ikke for alvor interesseret i din sjæls frelse!"  Det måtte han indrømme.

Apatien er stor både blandt religiøse og irreligiøse.  Vi skal dog prøve at "gøre en evangelists gerning"  (1. Tim. 4:5).  Jordbunden er hård, men denne gerning er Gud ske lov ikke altid så forgæves, som vi tror.

"... jeres møje er ikke forgæves i Herren!"  (1. Kor 15:58)  -  12.3.19 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)