Forside Artikler At vidne om Herren er ikke noget, vi bare "kan"
At vidne om Herren er ikke noget, vi bare "kan" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 02. marts 2019 04:44


"Har du let ved at tale med mennesker?" spurgte et ældre ægtepar mig ved kaffebordet i forgårs.  Jeg erkendte straks min dårskab, da jeg svarede ja. Hvis det var så let, behøver vi jo ikke Helligåndens bistand.

Jeg satte mig næste dag, dvs. igår, i denne erkendelse på Starbucks i Næstved Storcenter fast besluttet på ikke at tale med nogen, men blot stille læse i mit ny testamente.  Ved samme bord sad et nydeligt ungt par.

Han spurgte venligt:  "Er du ude på den store tur?" -  "Nej, det er så meget sagt,  jeg venter blot på min kone, der shopper." -  Pludselig var en samtale i fuld gang.  Hun var hjemmesygeplejerske og hed Denise - han fysioterapeut m. egen klinik i  i Ringsted.

De spurgte, hvad jeg lavede, som blev springbræt til mit vidnesbyrd.  De var ualmindeligt interesseret, så vi kom vidt omkring - både  i DK, Amerika, Norge og Tyskland.  Jeg delte med dem min glæde over at tale evangeliet til skolebørn og sagde:  "I virkeligheden er min egen historie meget kort.  Den er om den gode Hyrde, der fandt mig for at jeg igen kan sige til andre:  "Han vil også finde dig, hvis du la´r dig finde af Ham!"

Min kone kom omsider, og jeg forlod unge par, men fik  påny understreget:  At tale med mennesker om Herren, er ikke noget vi bare kan.  Når imidlertid Herren sender mennesker på vor vej, som tifældet var igår, er det "et vink med en vognstang" om Åndens vidne-bistand, "der i den samme stund skal lære jer, hvad der bør siges!"  (Luk. 12:12).

Det sker "i svaghed og frygt og megen bæven"  (1. Kor. 2:3) og i Åndens kraft.  Men det forstår kun den, som selv har prøvet det og selv befundet sig på et åndeligt nulpunkt i afmagt.

2.3.19 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)