Forside Artikler Churchill og børnene
Churchill og børnene Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 25. februar 2019 10:15Fra dagspressen husker jeg i 50´erne statsmanden, Winston Churchill, blev refereret for denne udtalelse fra en af sine sidste, store taler:

"Jeg ser ned på de legende børn, og og tænker på, hvad der mon vil ske med dem den dag, Gud bliver træt af menneskeheden!"

Churchill delte den generelle pessimisme, en mand som Billy Graham sagde, han mærkede overalt i verden, hvor han talte  med statsledere.  (Da havde Churchill allerede i 1954 delt sin pessimisme med netop Billy Graham i en privat audiens i Downing Street 10, som mundede ud i Guds ord og fælles bøn).

Bergenske skolebørn blev engang bedt om at skrive om deres syn på fremtiden.  Så at sige ingen af dem øjnede noget lys.  Nogle skrev endda, at de regnede med at dø i en atomkrig.

Jeg selv bliver altid blød om hjertet, når der fokuseres på børnene, hvis inspirerende selskab jeg gerne søger..  Det er ikke altid super godt at opleve en moderne, udvandet frikirke, men når min kone og jeg går dér, er det meget for børnenes skyld.
 
Så når de når til punktet "børnekirke", kan jeg finde på at gå med ned i underetagen for at iagttage, hvad de mon gør.  "En tynd kop thé" måske, men blot at være sammen med dem, er "opbyggeligt", og nåh ja, nogle ord el.  et godt lille, evangelisk sangkor tilstedes det mig måske pr. kulance at dele m. børnene.

Et af de iranske børn (Benjamin, 7) er meget frimodig.  Hans yndlings bemærkning er:  "Jesus har mange kræfter!" -  Det er altid en velsignelse at have ham "i ryggen". -  "Han bliver nok evangelist", siger jeg til hans forældre.  "Det håber vi", både ler og smiler de!

 25.2.19 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)