Forside Artikler Trøsteord til lidende medkristne
Trøsteord til lidende medkristne Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 20. februar 2019 08:02"Skriver du stadig?" spurgte tandlægen mig igår.  Vi hyggesnakker, før "torturen" begynder.  Jeg forberedes ellers på en større "tur" de  kommende dage.  Men vi taler vi også lidt "privat".

"Jo, jeg siger som en afdød, kendt forfatterinde:  "Jeg lever, når jeg skriver!" svarede jeg, medens hendes interesserede assistent, som påstår, at hun skam også kan være "åndelig", lyttede med.

Men som skribent ydmyges jeg ofte.  Herren har sin måde at holde os "nede" på.  Det lærte en ven mig engang.  Han selv ofte ondt, især fra andre kristne, hvoraf mange dog var "falske brødre" (2. Kor. 11:26). Sådanne udgjorde for apostlen en af de mange ydmygelser og farer, han udsattes for med "hug og slag i overflod"  (v. 23).

Som jeg selv ældes, forstår jeg bedre andre ældre, som trosfæller voldte  ondt.  Jeg var engang til en kendt forretningsmands begravelse.  Jeg spurgte den kristne leder, som stod for begravelsen:  "Hvorfor mødte næsten ingen af dine gamle venner op?"  Jeg mærkede sorgen i hans svar:  "Jeg er blevet deres fjende ved at sige sandheden!"  (Gal. 4:16).

Ham og andre lidende tænker jeg på, når jeg selv er i modvind.  Da kan jeg fristes til at lade den nye bog, jeg netop har skrevet, afgå ved døden.  For når tingenes tilstand er, som den er, kan det hele også være ligegyldigt,ræsonnerede jeg.  Men så kom en ægte medkristen på besøg.  Det var en engels besøg.  Han havde prøvelæst min nye bog og fortalte, hvor hjertelig han var i forståelse med den.  Da følte jeg mig lille og måtte erkende:  "Dette er Herren!"  (Joh. 21:7).

Pointet er, at tingene er ikke værre, end at Herren stadig kender sine og har "engle" parat, når vi allermest behøver det (Hebr. 1:14).  Lad  det være dig til trøst, du medlidende søster og bror.  Og medens der brøles mod dig, søg ly i Hans vingers skygge, "til ulykken er drevet over". Sl. 57:2.

20.2.19 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)