Forside Artikler Min bedste julegave nogensinde!
Min bedste julegave nogensinde! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 02. januar 2019 11:01Med risiko for at beskyldes for selvbeskuelse og selvophøjelse deler jeg med dig en "evergreen", som har med både min syge mor at gøre og den julegave, hun gav mig 24.12.51, hvor jeg  knapt 15 år gl. begyndte at stavre mig frem på en ny, ukendt vej med min nys modtagne Frelser, vor Herre Jesus Kristus.

Jeg tror, det blev min bedste julegave nogensinde.  Den målte kun 5 x 11 cm og var således også den mindste julegave, jeg nogensinde havde fået.  Det var en lille andagtsbog med gode skriftsteder for hver dag, dvs. en "portion" særskilt for både morgen og aften.  Senere fandt jeg ud af, at den kendes på 40 forskellige sprog, og dens engelske titel er:  "Daily Light on the Daily Path"-. Nogle af mine ældre venner kender den muligvis.  Dens danske titel er:  "Lys på vejen."

Jeg ventede med at læse i den til nytår, hvilket min mor syntes jeg godt kunne have gjort, da der selvfølgelig også mellem jul og nytår stod mange gode ord.  På min 15 års dag d. 2/1.1952 begyndte dagens læsning med denne overskrift:  "Syng Herren en ny sang!"  (Es. 42:10), hvilket jeg forstod som en opfordring til at gøre dette bogstaveligt, så på mit lille værelse sang jeg alene for Herren en sang, men jeg husker ikke hvilken.

Dette delte jeg imorges med min kone igen for jeg véd ikke hvilken gang.  Men oplevelsen og velsignelsen omkring min lille og dog store julegave står stadig idag 67 år efter vidunderligt levende.  Og så fulgte også vi  opfordringen til at synge, og vi sang Fanny Crosbys  "Hele vejen går Han med mig...", som var min kones yndlingssang nr. 1, da vi var nygifte.

"Lys på vejen" fås ikke mere som for o. 67 år siden. Min morfar brugte den ved morgenbordet i sin spisesalon, hvad jeg dog kun har overværet een gang som dreng. Selv har jeg foræret den til andre på engelsk.

I disse dage, som har været særligt turbulente i mit liv, hvor "Sorrig og glæde de vandre til hobe" (Salmebogen 46), er "Lys på vejen" på en særlig måde kommet til sin ret sammen med den hellige Skrift, thi er der anden varig varig trøst for en prøvet kristen end Guds dyrebare ord? (Sl. 119:50)

2.1.19 - jn 

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)