Forside Artikler Ældre og skrøbelig? Ingen hindring!
Ældre og skrøbelig? Ingen hindring! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 23. december 2018 11:48


Det har slået mig, både til personlig opmuntring og, håber jeg, til opmuntring for andre, hvordan evangeliet ofte formidles af skrøbelige mennesker, medens friske, yngre kirkegængere ikke altid har den samme nød for sjæles frelse udenfor kirkemurene.

Jeg besøgte med min kone et ældre ægtepar i Brøndby Strand i torsdags en route til Skovlunde, hvor vor datter og svigersøn bor.  Dette par er  indbegrebet af evangelisk glæde.  Hun bliver kørt til dialyse hveranden dag, men fortalte os med ord, som kom de fra et frisk kildevæld, om hvordan hun gennem årene har fået lov at vidne for mange medpatienter på hospitalet.  En skrøbelig kvinde med smittende frelsesglæde.

Idag var jeg på tlf. med en ældre ven fra Gjerlev, Jylland, på 91.3/4 år.  Han er vidunderlig åndsfrisk, ja, jeg kan sige "Helligåndsfrisk", med hjerte for de fortabte.  For nogle år siden cyklede han til en nabolandsby, Havndal, for til børnene i en skole- og fritidsordning at uddele et lille kort i brystlommeformat i nydelig design med et enkelt evangelisk budskab.

En dag stod der 3 stramtandede pædagoger, foran ham som en improviseret "domstol"  (hans ord) og gav luft for deres forargelse over, at han "påvirkede" børnene på den måde og bad ham holde sig væk fra området.  En af damerne bad dog om at få et sådant evangelisk kort.

Som ung havde jeg en spastisk ven, Poul, der selv døde som ung.  Han  "plejede"  forskellige kontakter for at vidne om Herren.  Os andre kunne han spørge med skælvende stemme:  "Hvordan går det med din vidnetjeneste?"  Ja, en handicappet ven, der brændte for sjæles frelse.

I forb. m. Jesu 1. komme læser vi om skrøbelige ældre, "som ventede Jesusalems forløsning" (= Kristus) - Luk.
2:38 -  og ikke  tiede stille med det.  Må denne jul også virke sådan på os.  Legemlig svaghed kan endda være befordrende for evangeliet som i Paulus´ tilfælde. (Se Gal. 3:13)

23.12.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)