Forside Artikler Bibelen og evangeliet
Bibelen og evangeliet Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 18. december 2018 06:08


Herrens ord bliver evindelig, og dette er det ord, der er blevet jer forkyndt i evangeliet!


Over indgangsportalen på Marmorkirkens østside  står iøjnefaldende dette vidunderlige ord fra 1. Pet. 1:25:  "Herrens ord bliver evindelig."  Ja, de er i sandhed vidunderlige ord for mig, men som det uomvendte, uigenfødte menneske, jeg engang var, ville de have været mig uendeligt ligegyldige.  De ville højst, i mine øjne,  være anbragt dér til kirkeligt pynt.

Samme ligegyldighed havde Bibelen for mig, indtil jeg næsten 15 år gammel blev vakt ved ordets forkyndelse , dvs. ved selve evangeliet.  For apostlen Peter siger jo, at "dette er det ord, der er blevet jer forkyndt i evangeliet."  Før det skete, var Bibelen kun en ligegyldig del af bogsamlingen i reolen.  Men da evangeliet greb fat i min fortabte sjæl, blev Bibelen mit eet og alt, mit nye livs alfa og omega.

Jeg forstår godt, hvorfor Bibelen kun har symbolsk betydning i folkekirken sammen med andre symbolske bøger.  Samme sekundære betyning har Bibelen i mange frikirker.  Jo, Bibelen "bruges" for skams skyld, men den moderne forkynder har meget lidt til fælles med den forkynder D.L. Moody efterlyste:  "Han er en mand, som åbner sin Bibel og forkynder ud fra den!"  Men det kan kun den, som personligt har oplevet evangeliet.

Når Jehovas V. kommer for at fortælle mig om Bibelen, inviteres de indenfor for at høre, hvordan Bibelen kom ind i mit liv, nemlig i forb. m.  selve evangeliet.  Dette er også apostlens klare pointe.

Da jeg igår under et besøg på "Borgerservice" i Næstved samtalede med en afro-amerikaner, var det ikke nok blot at give ham et nyt testamente i hånden.  Evangeliet måtte forkyndes og bevidnes.  Dette blev påny levende for mig, da jeg åbnede for ham DNT og viste ham, hvor vigtigt det er at tage synderens plads indfor Gud som tolderen i Luk. 18:13.  "Det har jeg måttet sige til mange af dine landsmænd i USA!"

Den "plads" kender religiøse mennesker ikke, hverken i DK el. USA.  Men religiøsitet er ikke nok.  O, om I fromme kirkegængere blot indså dette!

18.12.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)