Forside Artikler "Snorene faldt mig på liflige steder!"
"Snorene faldt mig på liflige steder!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 11. december 2018 15:26


Trods min fysiske begrænsning med havens veranda som beskeden aktionsradius, er mit åndelige "råderum" stort og uden grænser.  Af sikkerhedsmæssige grunde har min omsorgsfulde, lille kone midlertidigt foreslået mig haven istedet for det store, åbne terræn.

Vinduerne er i øjenhøjde, så jeg ser hyppigt ind til Solfrid som hun sidder dér med sit håndarbejde, reparerer noget tøj for mig eller blot slapper af med "Sjællandske", vor faste avis.  Med alderen er jeg kommet til at sætte mere og mere pris på denne "medhjælp" (1. Mos. 2:18), Herren har givet mig i livet.  Hvor skylder jeg hende dog uendeligt meget!

Verandaen er både til motion og åndelig velsignelse. Den kan jeg takke Solfrid for!  Her kan jeg ind imellem lindres for mine "spinal stenose"-smerter, som trofast ledsager mig, og som jeg har en vis  sympati for, når jeg tænker på, at netop legemlige skrøbeligheder var for Paulus befordrende for evangeliets forkyndelse (Gal. 4:13). Det passer på mig.

Ja, som fx forleden, da et par Jehovas Vidner-damer ringede på. Det var hold nr. 2 indenfor relativ kort tid.  Jeg inviterer dem indenfor for at vidne for dem om, hvordan Bibelen og vor Herre Jesus Kristus kom ind i mit liv.  Misforstå mig ikke, men jeg tager disse anledninger som bønnesvar og i forlængelse af løftet fra Sl. 40:4:  "Mange skal se det og frygte og stole på Herren!"  Se hvad?  Det, som Herren har gjort for min fortabte sjæl!

Slet så isoleret er jeg ikke.  Naboer kommer i lind strøm forbi og gør sig vittige over min situation.  Og fra Vendsyssel, hvor jeg har kontakter tilbage fra min tid som feriedreng på en gård, spurgte mig en enlig kvinde, som jeg kendte, da hun var kun 2 år, og som nu har 10 heste, om jeg ville  tale i hendes baptistkirke - i så fald til våren, hvor min norske kone får en fortjent oplevelse af et stykke originalt udkants-DK, hun ikke har set.

Jo, jeg kan sige med David:  "Snorene faldt mig på liflige steder!"  (Sl. 16:6).  Et af de steder er den liflige have med smilende blomster og min kones hyggelige beplantninger som forsmag på paradiset!

11.12.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)