Forside Artikler Kaldet til ikke at "gå i stå"
Kaldet til ikke at "gå i stå" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 08. december 2018 09:07Ingen kristen er kaldet til at "gå i stå", selvom det nok kan se sådan ud for nogle, ældre venner.  Mange ting kan  spille ind som fx sygdom,  legemlige skavanker, afvikling af  erhvervslivet, organisatorisk (el. kirkelig)  forbigåelse og derpå ensomhed, hvor bitterheden kan ligge at lure.

Men sådan bør det ikke være.  Og sådan er det ikke Guds vilje. Paulus i fængslet gik ikke i stå.  Hans "fangebreve "ånder" af grænseoverkridende, åndelige visioner.  Ja, lige inden hans martyrium i Rom oplever vi ham som en levende Guds mand i kontakt med evigheden om aldrig før.

En onkel, som jeg på mange måder så op til, sagde engang til mig:  "For dig gælder det om at være "i det himmelske" og så ellers fremad march!" Jeg spurgte ham:  "Hvad med dig selv?"  Han svarede:  "Jeg er for tung!"

Det gjorde mig bedrøvet, for han var da langt yngre, end jeg er nu, men han mente ikke selv, han nogensinde ville få det igen som i hans yngre, åndelige velmagtsdage.  Hans vemodige svar var "et vink med en vognstang" til mig om ikke nogensinde at blive for tung.  Eller gå i stå.

Den udfarende berøringsflade ændrer sig som ældre.  Men den er i Guds øjne ikke blevet mindre "udfarende", blot anderledes.  Jeg er ikke som Paulus i noget romersk fangehul, men kan alligevel pga. visse handicaps være "lænket" til ydre omstændigheder, men dog med stor, åndelig bevægelsesfrihed - så stor, som mit lille bryst kan rumme.

Dette trosstyrkende ord har været mig til opmuntring:  "... den, som kommer til Gud, må tro, at Han er til og lønner dem, der søger Ham..."  (Hebr. 11:6), som jeg  forstår på en ny måde, nemlig at Gud er til for os i den konkrete situation, vi befinder os lige nu .  Tænk, da at kunne sige:  "Tak, du som Gud er til også angående denne sag!"

Da bliver Hebr. 11:6 et levende Guds ord, der hindrer i at "gå i stå", men som onkelen rigtigt sagde:  Fremad march!  Dvs. sådan som Herren mener med at "marchere".  I "det himmelske", dvs. i Kristus og i Ham alene.

8.12.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)