Forside Artikler Min fysiske og åndelige aktionsradius
Min fysiske og åndelige aktionsradius Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 30. november 2018 14:22Min fysiske "aktionsradius" er p.t. kun  ca. 25 m ude på vor veranda på grund af min midlertidige karantæne med min lejlighedsvise, men dog pacemaker-kontrollerede hjertekvababbelse.  Midlertidigt ja, da jeg forventer i Guds vilje at få lægelig tilladelse til at køre bil igen til nytår.

Men åndeligt er min radius stor, hvad der fik mig til at smile, da en  amerikansk ven netop i en mail bad om forbøn, da han var på vej til Kina, hvor han i weekenden skal mødes med "undergrunds-kristne" i nærheden af Beijing.  Han rejser i adskillige lande, hvor han markedsfører en bestemt sort roser fra Holland og Equador, hvor mærkeligt det end lyder.

Men hvilket privilegium at kunne få lov at bede for denne rejsende  Onesiforus (2. Tim. 1:16) med hans globale berøringsflade her fra min lille plet.  Apostlen Paulus må have følt noget af det samme, da han sad fængslet og lænket i Rom, men med en enorm, åndelig bevægelsesfrihed.

Samtidig er "udfordringen" lidt sjov.  Nævnte ven tilhører nemlig en eksklusiv gruppe, - "The exclusive Brethren" - som jeg har mit hyr med.

De misbilliger stramtandet mit fællesskab m. andre kristne udenfor deres "korrekte" samfund, som meget let da bliver til "dem og os".

Men nu hvor det brænder på, og det er realiteterne, der tæller, er der brug for forbønnens fællesskab.  Det er glædeligt, og sådan bør det være.  Under fysisk kristen-forfølgelse er der ikke råd til nogen "dem og os"-nøkker kristne imellem, fx i rædselslejrene i Nord-Korea el. andre steder.

Så jeg er p.t. "lænket" til vor veranda all right, støttende mig til min gode stok, som min kones irske veninde forærede mig.  Jeg kan sige som salmisten:  "Jeg vil løbe dine buds vej, thi du giver mit hjerte at ånde frit!"  (Sl. 119:32).  I dette selskab "løber" også jeg, åndeligt talt - ja,  sammen med alle de mange troende, der er omtalt i Hebr. 12:1, som Helligånden opmuntrer til at "ile fremad i det kapløb, vi har foran os", selvom nogle af dem var forhindret i rent fysisk at kunne "ile" ret meget.

Men Åndens verden kender ingen begrænsninger.  Og dér er der ingen åndenød!

30.11.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)