Forside Artikler Åndelige vækkelser i Danmark
Åndelige vækkelser i Danmark Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 27. november 2018 07:11


Jeg fik for ganske nylig en bog i hænderne - "Den store vækkelse" af mediemanden Simon Jacobsen - som er en fyldig dokumentar om en radikal, åndelig vækkelse i Løkken for over 100 år siden, da en kun 20-årig dansk-amerikansk evangelist ved navn Morris C. Johnson besøgte Danmark,  ialt 3 gange, nemlig i 1910-12, 1913-15 og i året 1922, og blev redskab til manges omvendelse, ikke blot i Løkken, men andre steder i Vendsyssel, ja, også Kbvn. samt i Norge og Sverige.

De åndelige vækkelser, der hidtil havde berørt vor nation var jo mest i luthersk (dvs. folkekirkens) regie.  Det gjaldt også Norge, helt tilbage til Hans Nielsen Hauges tid for over 200 år siden.  Han var loyal lutheraner og fik ialt kun ca. 8 års virketid, hvor Herren gennem denne unge mand udrettede utrolige ting i store dele af Norge trods megen forfølgelse fra netop den lutherske statskirke, som fik ham brutalt fængslet i mange år.

Men nævnte dokumentar godtgør, at der også udenfor det folkekirkelige regie skete kraftige vækkelser i vort land.  Jeg må tilstå, at jeg ikke havde hørt om Morris Johnson før nu, selvom han var ven med et par af de benådede forkyndere, jeg selv kendte som dreng, nemlig Marinus Sørensen og Th. Mundus for ikke at tale om Missionsforbundets stifter, Jens Jensen-Maahr (som dog var før min tid).

Når jeg dvæler historisk ved alt dette, slår det mig, at hvert århundrede har haft sin besøgelsestid, og mange af os spørger med bæven:  Hvad med  det 21. århundrede?  Er en ny besøgelsestid fra Himlen mulig også i vor tid?  Om et nyt "Åndens vejr" (Ap.G. 2:2) sukker nok mange troende.

Må Herren give os nåde til med disse at bede profeten Habakkuks bøn:  "Herre, jeg har hørt dit ry, Herre, jeg har set din gerning, Lad den ske igen!"  Hab. 3:2.

27.11.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)