Forside Artikler De sidste tider er stadig evangeliets tider!
De sidste tider er stadig evangeliets tider! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 12. november 2018 03:41
Det er først nu, det rigtig er gået op for mig, hvor blodig 1. verdenskrig  var, hvis afslutning i 1918 vi nu mindes.    Aldrig mere en sådan krig igen, sagde man dengang og stiftede Folkenes Forbund, som Hitler lod hånt om og startede 2. verdenskrig i 1939.  Istedet for Folkenes Forbund fik vi et anti-israelsk FN.


"Der kommer ingen 3. verdenskrig", husker jeg den højt respekterede forkynder, Th. Mundus, udtalte i begyndelsen af 1950´erne.  "To verdenskrige er nok", sagde han.  Måske,  men Mundus, som kendte sin Bibel, vidste hvad Guds ord lærer om de sidste tider og om nationernes blodige angreb på Israel med den mystiske "Gog" i spidsen (Ezek. 38 og 39).

"Jøderne har endnu det værste igen", udtalte Fjord Christensen, en markant forkynder i min barndom.  Det havde han nok ret i.  Tænk blot på Zak. 13:8, nemlig at 2/3 af Israel skal udryddes og kun 1/3 skal blive igen, før en hjælpeløs rest vender sig under tårer til Messias.

Vi skal nok være varsomme med at forherlige Israel pga. den politiske goodwill, det nyder hos lande, der flytter deres ambassader til Jerusalem.  Den dag, en kommende fyrste el. demagogisk antikrist vil tilgodese Israel med en besnærende fredstraktat  (hvis vi følger den eng. ovs. af Dan. 9:27), vil mange  Israel-venner nok imponeres for senere at forfærdes, når han, "dyret" (i  Åb. 13), viser sit sande, grusomme ansigt.  Det er dog den gudfrygtige og vågne bibellæser allerede nu godt kendt med.

Hvordan det profetiske ord end udlægges, er ingen genfødte kristne med profetisk tidsfornemmelse i tvivl om, at "klokken er mange", men endnu er evangeliets sag den sag, vi skal bøje vore knæ for.  Ef. 3:14.  Herren ønsker ikke opstemte el. larmende beundrere af evangeliet, men efterfølgere, der lider ondt for evangeliet og bærer dets forsmædelse trods en frafalden kirke, der har ord for at leve, men er dog død. Åb. 3:1.

Min samvittighed er til min død og ved Guds nåde bundet til Kristi evangelium m. en Åndens lænke, som er let at bære, men umulig at bryde.

11.11.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)