Forside Artikler Personlig afklaring i
Personlig afklaring i Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 05. november 2018 06:52Enhver åndelig el. eksistentiel afklaring er mere end guld værd.  Da overkirurgen på Rigshospitalet smilende sagde til mig:  "Det må være herligt at være så afklaret!"   - var det fordi jeg netop havde talt om mit afklarede forhold til evigheden, inden han få timer efter skulle hjerteoperere mig.

Det var let for mig at tale herom, -  ja, jeg kendte stor glæde ved det.

Da den ansvarlige sygeplejerske på pacemaker-klinikken i sidste måned spurgte mig, om jeg virkelig gerne ville dø, da de i så fald kunne slukke for pacemakeren og dermed give indirekte dødshjælp, var jeg ikke så "afklaret", at jeg kunne sige:  "Gør det!  Jeg vil ikke holdes kunstigt i live!"

Min ICD pacemaker så jeg nemlig som et Guds redskab til endnu en nyttig tid på jorden i a la Fil. 1:24-25, som var mit "hjemsendelsesord" fra Roskilde Sygehus for ca. 1 år siden.  Så afklaret havde jeg valgt at være.

Jeg tror, en genfødt kristen er i en løbende afklaringsproces både personligt og overfor andre mennesker.  Men den åndelige afklaring - el.  selvoplevede sandhed - går ikke automatisk i arv fra slægt til slægt, men må, forstå mig ret,  tilkæmpes i hvert nyt generationsled.

Da min gamle ven, Jørgen, nogle dage før sin bortgang i lørdags sagde til mig:  "Jeg kan godt betro dig, at jeg er ikke bange for at dø", var det tydeligt, at jeg havde med et afklaret menneske at gøre, og jeg glædede mig med ham over dette vidnesbyrd midt i en uafklaret, mørk verden.

Men gudløse mennesker savner en sådan afklaring.  (Lad mig her sige, at ordet "gudløs" er for mig ikke et skældsord, men sagt i respekt for mennesker der kalder sig selv "ateister".  Ateist betyder jo ordret gudløs).  Næsten vredt vil de måske hånligt sige:  "Der er ingen Gud!"  (Sl. 53:2).  Mere "afklaring" ønsker de ikke.  Men pris ske Gud, i Jesus Kristus er hele denne gordiske knude i et splitsekund hugget over!

I sandhed, Han er kommet med et lys, som mørket må bøje sig for!

5.11.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)