Forside Artikler På luftens vinger
På luftens vinger Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 01. november 2018 05:58


"Vinden blæser, hvorhen den vil..."  (Joh. 3:8
)

Fra min flittigt benyttede veranda fik jeg igår en opbyggelig lærdom.  I den stærke blæst så jeg, hvordan mågerne udnyttede vinden til at bære dem ubesværet og yndefuldt frem.
 
Hele dette skue fik mig til at tænke på den "vind", vi også skal nyttiggøre os af, dvs. den gode Helligånds bærekraft.  Denne velsignede hemmelighed kender "enhver, som er født af Ånden."  Joh. 3:8

Jeg var ved morgenkaffen blevet mindet om ordet:  "Ikke ved magt og ikke ved styrke, men ved min Ånd, siger hærskarers Herre!"  (Zak. 4:6) -  et af de mange Helligånds-relaterede ord ang. Kristi Ånd i vort liv frigjort fra "kødets begæringer" (Gal. 5:16) og fra ufri, blytung lovtrældom (v.18).

Når min viv ind imellem  lyttede til mit Kristus- vidnesbyrd overfor mennesker,  var hendes mest opmuntrende kommentar:  "Det var båret!"  Hun sagde ikke andet, men mente naturligvis, at Åndens "vind" havde båret vidnesbyrdet om Jesus Kristus frem.

Men selv kunne jeg ofte føle mig mislykket og da er der kun eet at gøre:  at tale om det i enrum med Herren, som tager sig også af sine mislykkede redskaber.  "Ny kraft får de, der bier på Herren, de får nye svingfjer som ørnen, de løber uden at mattes, vandrer uden at trættes." Es. 40:31.

Sætter jeg mig mig i togets "stillekupé", får jeg straks af en medpassager at vide, at jeg skal være helt stille, hvis jeg begynder at snakke.  Der er også tider i vort liv, hvor vi blot skal være helt stille og vente på Herren. "Alt har sin stund..."  også "tid til at tie."  Præd. 3:1, 7.

"Jeg føler mig så magtesløs", klagede jeg til en ældre ven. Han svarede:  "Bliv ved med det!"  underforstået:  Vær stille og vent på  bistanden fra den Ånd, "som kommer os til hjælp i vor magtesløshed"  (Rom. 8:26).

Sådan sad mågerne stille afventende på tagryggen og ventede blot på et  vindstød til at bære dem frem og opad.  De gav mig en Kristus-opløftende bibeltime.  For det er jo Ham, Åndens milde brise altid peger på!

 1/11.18-  jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)