Forside Artikler Et ex-Jehovas Vidne i telefonen
Et ex-Jehovas Vidne i telefonen Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 26. oktober 2018 09:07Jeg fik netop en opmuntrende opringning fra et ex- Jehovas Vidne, som gribende fortalte mig, hvordan han efter 40 år hos Vagtttårnet var kommet ud af dets jerngreb trods store omkostninger.  Hans kone, som han stadig holder meget af, ville ikke gå med ham, men holdt fast ved J.V.-fællesskabet med skilsmisse til følge.

Han fortalte mig, at han som malermester også var i kontakt med en anden håndværker, som han prøvede at "vinde" med J.V.-stof.  Denne  havde på sit bord en Bibel liggende fremme og nægtede at tage imod J.V.-blade med ordene:  "Jeg holder mig til udelukkende til Bibelen!

Denne gentagne bekendelse til Bibelen som eneste autoritet gjorde så stærkt et indtryk på malermesteren, at han nu alvorligt begyndte selv at undersøge, om J.V.´ s lære stemte overens med Bibelen a la princippet i Ap.G. 17:11.  Som hans beretning skred frem, var der ingen tvivl hos mig om, at Guds gode Ånd selv stod bag denne nådige styrelse.

Han fortalte mig, at han fra nu af stillede udæskende spørgsmål til sin J.V-ledergruppe, som han selv tihørte, idet Bibelens ord havde fået så megen magt over hans samvittighed, at en efterfølgende eksklusion var uundgåelig.   Jeg kunne kun fryde mig med ham i telefonen.

Han spurgte om min mening.  Jeg fortalte ham, at jeg kender J.V.´s  lære, og at kardinalpunktet i første omgang altid er, hvad de lærer om Jesus Kristus, som de godt nok kan omtale som Guds Søn, men dog kun som en højest rangerende engel identisk med ærkeenglen Mikael.

Jeg nævnte, at jeg altid inviterer J.V. indenfor og vidner om, hvordan  Kristus kom ind i mit liv.  I hvert eneste tilfælde, jeg kan mindes, har de  lyttet stille.  Jeg sagde til min nye ex-J.V.-ven, at det personlige vidnesbyrd om den selvoplevede frelse i Kristus altid gør stærkest indtryk. Diskussioner fører ikke til noget.

"Har du et sådant vidnesbyrd, er vi to brødre i Kristus", sagde jeg. Jeg mærkede hans smil i telefonen, da han udbrød:  "Ja, af nåde er vi frelst!"

26.10.18 - jørn niesen, H.C. Lumbyes Vej 159A, 4700 Næstved.

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)