Forside Artikler Til bibelsamtale om Jesus Kristus
Til bibelsamtale om Jesus Kristus Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 15. oktober 2018 02:54


Jeg får ofte bedre teologisk uddannelse ved at være "til Bibel" med børn end at slå op i mine "dybe" bibelkommentarer på boghylderne.

Igår havde jeg besluttet kun at tale om Jesus Kristus, - ikke bare om Jesus. Vi gik ud fra ordet i Fil. 2:9-10, som vi ikke gik let henover, og hvor vi bl.a. læste ordene "Jesus Kristus er Herre!"  Det sagde vi i kor 2 gange.

Vi lærte, at ordet "Kristus" betyder, at Jesus er mere end kun Jesus. Han er Konge.  Konger blev engang salvet med olie, og Kristus betyder "den salvede", for Jesus var af Gud salvet til at være kongernes Konge.

Alt det blev "skåret ud i pap" for os.  Jesus er der mange, der hedder, fx i Sydamerika.  Jeg sad engang ved siden af en ung mand fra Puerto Rico på et møde i Brooklyn og spurgte, hvad han hed.  "Jesus, sagde han.

Men kun een er Jesus Kristus.  Vi talte om, hvorfor han ikke sad på nogen kongetrone her på jorden, men istedet fik en tornekrone?  Og så talte vi om korset, og hvorfor han hang dér, nemlig for vor skyld.  Han tog straffen for vore synder for alt, hvad vi har gjort af ondt.
 
Jeg fortalte dem om den skolekammerat, som i gymnastiksalen trådte frem, da gymnastiklæreren spurgte hvem af os, der havde gjort noget galt ved et af gymnastikredskaberne. Ingen turde sige noget, indtil nævnte kammerat trådte frem foran os andre og sagde:  "Det var mig!"

Læreren vidste udmærket, at det ikke var ham og straffede ham da heller ikke.  Men Jesus var den, der trådte frem for os og tog vor straf på sig på korset og opstod igen og er nu på Guds trone i Himlen.  Det mindste barn brød ind:  "Ja, det er meget vigtigt!  Han opstod efter 3. forsøg!"  Sådan forklarer han opstandelsen på den 3. dag.

"Ja, og nu er Han midt iblandt os, og vi kan tale til Ham!"  Det er drengene ivrige efter at gøre, og der bliver bedt for søskende i Iran, som de så gerne vil have til Danmark. Vi havde haft en fin stund sammen og frydede os over  hvor stor og herlig Guds Søn er.  Det "rent ind" hos børn.

Det gør det også hos de indfødte langt borte, som hører herom for første gang, men det burde gribe os, som det griber dem.  Og børnene! 

15.10.18 jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)