Forside Artikler ”Hvad er dit råd til en kristen politiker?"
”Hvad er dit råd til en kristen politiker?" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 11. oktober 2009 10:41


En amerikansk ven spurgte mig:  ”Hvad er dit råd til en kristen politiker?”  Jeg svarede, at mit råd til en kristen politiker ville være det samme som til en skolelærer, elektriker, jurist, husmor, osv.:  Vær Kristus bekendt  – det vil Helligånden give mange anledninger til.


Min aldrende ven i Belfast, Ian Paisley, har i mange år været en fremtrædende politisk leder.  Jeg hørte ham i radioen blive spurgt, hvordan han engang ønskede at blive husket.  Han svarede uden tøven:  ”Som en evangeliets forkynder!”  Vi har haft stuemøde med ham i vort hjem, han har boet hos os, vi har bedt sammen, men der blev aldrig snakket politik.  Han brændte for evangeliet.


Han er kun eet ex ud af mange.  I Rom. 16:23 nævnes blandt de hilsende evangeliets medarbejdere også ”Erastus, byens (Korinths) kæmner”.  Men det er jo en politisk stilling, -  her beklædt af en nær ven.  Daniel i DGT havde også en politisk stilling, men hans liv afspejlede den Herre, han tjente – koste hvad det end ville.


”Hold fanen højt!” sagde min gamle ØK-chef flere gange til mig uden dog at mene noget kristeligt med det.  Men det gør vi som Kristi disciple til gengæld.  Her har vi nok en hel del at samtale om og bede med hinanden over.  Det er ikke nogen ligegyldig selskabsleg.  Det er blodigt alvor.


-jn-

21.4.09

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)