Forside Artikler "Hvordan går det med din vidnetjeneste?"
"Hvordan går det med din vidnetjeneste?" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 13. oktober 2018 02:45


Sådan kunne en ungdomsven, spastikeren Poul, ofte spørge.  Hans far var en af cheferne i ØK, hvor jeg selv var ansat.  Du kunne møde ham med en blomst var på vej til en ny kontakt, han ville vinde for Herren.

Han døde som ung mand.  Havde han fortsat fået lov at leve, ville han næppe passe ind i det sorgløse, kristne selskabsliv med stor social snakkelyst, men han var ægte helt igennem og en pryd for evangeliet.

Jeg spurgte en ven, jeg netop drak kaffe med:  "Hvis et Jehovas Vidne ringer på, hvad gør du så?" - "Jeg snakker med ham!"  -  "Ja, men inviterer du ham indenfor?" -  Nej, nej, - dér går grænsen.  Jeg prøvede at opmuntre ham til at gøre det en anden gang og så aflægge et personligt Kristus-vidnesbyrd.  "Sig, hvordan Kristus kom ind i dit liv!"

John Wesley´s far sagde til sin søn, inden han døde:  "Vidnesbyrdet, min søn, - det personlige vidnesbyrd, er det stærkeste bevis på kristendommens sandhed!"

Jeg citerer ofte den svenske sangforfatterinde Lina Sandell:  "Sig dem blot, hvad du har fundet, tal blot om, hvad selv du så, om Hans nåde uden lige, kærligheden til de små!"  Hendes hjertevarme, evangeliske sange blev sunget i min ungdom.  Men ikke nu, hvor salmebøger i frikirkerne er afløst af ofte ret intetsigende tekster på en storskærm.

Det kan nu alt sammen være, hvad det vil.  Tiden er som den er, men det personlige, selvoplevede Kristus-vidnesbyrd bør aldrig fortrænges af tidens luner.  Det er for fattigt, hvis bekendende kristne intet vidnesbyrd har, men hellere vil diskutere "kristendom", moral, værdier, kirke, platformsprogrammer el. politik.   Eller hylde Kim Larsen.

Da Albert Lunde, den norske vækkelsesprædikant fra forrige årh., som nyfrelst kom hjem fra USA, vidnede han for sine brødre.  En af dem sagde koldt nej.  Da begyndte Albert at græde. Broren sagde nu:  "Hvis det betyder så meget for dig, vil jeg alligevel gerne blive en kristen!"

Sådan er sjælevinderes hjerter.  "Prøv med tårer, blev der engang sagt til en Frelsens Hærs soldat, der til sit hovedkvarter klagede over sine hårde arbejdsbetingelser.  Han lyttede til sine foresattes råd og kunne snart melde tilbage:  "Ilden brænder!"

13.10.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)