Forside Artikler 75-året og det jødiske børnekor
75-året og det jødiske børnekor Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 12. oktober 2018 04:46


For mig var den absolut største oplevelse igår ved 75-året for danske jødernes flugt til Sverige i ok. 1943 synagogens børnekor, der sang "Shalom" og "I Danmark er jeg født" - nogle af dem med charmerende udenlandsk accent.

Da jeg så ind i disse englebørns ansigter, fik jeg en stor klump i halsen. Den sidder dér endnu.  Hvad jeg så i disse rene ansigter, er ikke let at sætte ord på.  Deres barnlige uskyld, engagement, strålende øjne, smil blandet med alvor og som sagt deres ikke helt accentfrie stemmer kastede, set med mine øjne, resten af det ellers vel tilrettelagte mindeprogram lidt i skyggen.  De fik da også det største (stående) bifald.

Mange af børnene var på min egen alder, da jeg  efter krigen for første gang blev opmærksom på jødernes eksistens og skæbne.  Det gjorde jeg, da min far tog mig med i biografen til en dokumentar om jødernes (og andres) lidelser i kz-lejrene.  Det var, da jeg så min fars tårer, at der også skete noget i mit barnehjerte i forhold til det jødiske folk.

Den følelse er siden blevet forstærket, ikke af politiske grunde, men fordi jeg gennem min bibellæsning allerede fra 14 års alderen forstod hvilken unik plan Gud har med det folk, selvom end vejen har været og er tornbestrøet.

Alt det og meget mere tænkte jeg på, da de jødiske små hjerteknusere stod frem.  Mange af dem er nok oldebørn af kz-skæbner.  Deres håbefulde ansigter syntes også at skue fremad til den tid, da deres Messias "hersker fra hav til hav, fra floden til jordens ende"  (Zak. 9:10).
 
Synes du, jeg er naiv?  Lad mig få lov at være det.  For børnenes skyld!

12.10.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)