Forside Artikler Kongen tog mig ind i sine kamre! (Højs. 1:4)
Kongen tog mig ind i sine kamre! (Højs. 1:4) Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 11. oktober 2018 03:25Det er en stor nåde, hvis vor (sendrægtige) vækst i nåden fører os ind i Herrens fortrolighed, i Hans troligheds "kamre", hvor vi  kan tale med Ham om ting, vi kun kan tale med Ham om i absolut enrum.

Vi kan lære meget af prædikanter, men personligt lærer jeg endnu mere, når jeg lytter til bønner hos dem, der plejer en fortrolig omgang med Herren.  Jeg vil ikke nævne navne, men det gjorde indtryk på mig, da jeg hørte en sådan Herrens tjener bede, inden han begyndte at prædike:  "Herre, du véd om de ting, jeg kun kan tale med dig om i enrum" - da var jeg klar over, jeg lyttede til en ydmyg mand (som Herren iøvrigt havde brugt til rige vækkelser), som havde et fortroligt forhold til Herren.

Da jeg endnu var handelsrejsende på mange ensomme ture i udlandet, betroede jeg en dag gudfrygtig kvinde:  "Min tjeneste har været som eet langt ophold ved "bækken Krit", som har rindet frisk dag for dag, men nu føler jeg den er ved at tørre ud!"  (Smlgn. 1. Kg. 17:7).
 
Jeg mente dermed, at min nuværende tjeneste var ved at være slut.  Hun forstod mit billedsprog, men sagde så til mig:  "Dette er noget, du og Herren har alene sammen!"  De ord husker jeg, og de har senere fulgt mig og gør det stadig som påmindelse om, hvor der er vigtigt vi har noget ganske særligt sammen med Herren, som ikke vedkommer andre.

I Norge morede nogle venner sig over mig, da jeg engang sagde:  "Nogle samler på frimærker, men jeg samler på gudfrygtige kvinder!"  Men jeg tænkte på de kvinder i mit liv, som selv levede godt med Herren og derfor kunne trøste mig med den trøst, de selv havde fået af Herren og fra Hans ord.  Det gik ofte på melodien:  "Jeg har fået dette ord til dig!"

Disse kvinder levede som oftest i ubemærkethed uden at være på den kristne presses forsider, men de satte deres spor og gør det den dag i dag i mit liv.  Når de sagde:  "Kære bror" var det ikke en kliché, men kom fra et hjerte fyldt med Kristi kærlighed, der på en særlig måde var "genereret" i "Kongens kamre".  Pris ske Gud for "de stille i landet" (Sl. 35:20)

11.10.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)