Forside Artikler Et trøstens ord til mine medældre
Et trøstens ord til mine medældre Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 07. oktober 2018 12:19


"Det er min trøst i nød, at dit ord har holdt mig i live!"  (Sl.119:50)


Nogle af mine læsere føler jeg meget med.  De er ensomme, fysisk reducerede, har kun lidt selskab og kan endda føler sig til overs.

Jeg hørte i radioen om en ældre kvinde, der hørte et par døtre tale sammen (men ikke sagte nok) i køkkenet med en åben dør til stuen i det hjem, hun besøgte.  Den ene sagde til søsteren i en ikke alt for begejstret tone:  "I år er det altså din tur til at have mor i julen!"  Det hørte som sagt den ældre mor og besluttede så at tilbringe sin jul alene.

Jeg er stadig ung, men med en tung, ældre krop og føler mig dog betydeligt mere privilegeret.  I slutn. af denne md. håber jeg igen at kunne sætte mig bag mit bilrat efter en karantænetid efter min hjerteoperation.  Men ellers kører min kone gerne og hyppigt for mig.

Min kone har (midlertidigt?) henvist mig til vor dejlige terrasse til mine gåture, som kan svinge sig op til over 1 time om dagen.  Dér er hun mere tryg ved mig fremfor risiko for, at jeg dratter omkuld i det åbne terræn.

Jeg har kaldt den mit "åndelige maskinrum", men nu ej mere, for det lyder, som om der sker en masse, hvad der jo ikke gør.  Det er mere mit frilufts lønkammer eller endnu bedre:  mit åbne samtalerum med Herren.

Idag kom jeg til at tænke på Elias ved bækken Krit  (1. Kg. 17:1-6), hvor han ensomt ventede på Herren med ravne som opvartere - altsammen "efter Herrens ord".  Min terrasse er en sådan "Krit-bæk", hvor Herrens ord bliver ved at "komme" til mig - ofte som perler på en snor.

Idag kom min kone med frokost, dvs. jeg hentede den selv i køkkenet.  Da måtte jeg smile.  "Her har vi det", tænkte jeg, "nu er min kone en sådan "ravn", Herren bruger.  Da blev jeg endnu gladere for vor veranda omgivet af min kones mange smukke blomster og beplantninger.

Jo,  jeg er priviligeret, mest pga. med Herren og Hans ord.  En god ven sagde:  "Jeg har det svært med Det gamle Testamente."  Han skulle bare vide, hvor mange vidunderlige ord, der er kommet til mig også fra DGT her ved "bækken Krit".  Da ville denne hædersmand nok synes som jeg.

7.10.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)