Forside Artikler "En fremragende prædiken"
"En fremragende prædiken" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 02. oktober 2018 13:42


Jeg blev glad, da jeg hørte, at en præst, som er imod homovielser og homoseksuelle plejeforældre, valgtes til prædikant i vor Slotskirke idag d. 2.10.18.   Men jeg blev dybt flov over min naivitet.

Ja også, da kirkeministeren manede hans kritikere til ro, eftersom pastor Mogens Kvist var sat til at prædike evangeliet og ikke politik, sagde hun.

I begge tilfælde var det dybt skuffende.  Pastoren erklærer nemlig nu,  at han gerne vier homo-par, og det evangelium, der idag var lovet, udeblev, selvom vor statsminister kaldte talen for "en fremragende prædiken".
Teksten var om den fortabte Søn fra Luk 15.  En bedre tekst kunne næppe vælges, men evangeliet hørtes ikke.

Der taltes klart nok, men ikke et ord om Jesus Kristus, korset og omvendelsens alvor til de mange fortabte, -  en masse om at lade nåde gå for ret o.lign.,  men intet om den nåde, der tilbydes den angrende synder pga. Kristi stedfortrædende død.

Lignelsen om den fortabte søn er jo del af een lignelse, (Luk. 15:3), som selvretfærdige ledere surmulede over.  Men hele pointet er jo, at Jesus frelser syndere, fortabte syndere, som véd, de er fortabte og kun har eet sted at fly hen, ikke til farisæerne, men til vor Herre Jesus Kristus.

Det udløste indædt kritik,- derfor forkyndte Jesus i en lignelse evangeliet om tilgivelse og frelse for den fortabte og "døde" (ja, død i overtrædelser og synder, Ef. 2:1) som anskueliggjort i den angrende, hjemkomne søn.

Tænk, om det evangelium var blevet forkyndt idag!  Idag var det nærmest en tale for respektable velbjergede, som åbenbart ikke havde brug for at høre om personlig fortabelse og den frelse, som kun er i Jesus alene.
 
"Det var en fremragende prædiken", sagde statsministeren imidlertid, talsmand for  "homo-kærlighed"  og  som bekendt kalder os, der står på Bibelens grund imod denne vederstyggelige synd for "forstokkede".
Sandt taler Jer. 5:20:  "Gyselige, grufulde ting går i svang i landet!"

2.10.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)