Forside Artikler Om at vandre i Ånden
Om at vandre i Ånden Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 29. september 2018 05:14


"I skal vandre i Ånden, siger jeg, så vil I ingenlunde fuldbyrde kødets begæringer!" Gal. 5:16

Vi er ikke viljeløse robotter, der automatisk gør Herrens gode vilje og automatisk drives af Hans Ånd.  Et liv i Ånden er et valg til et liv i Ånden.  Bibelen taler  om det personlige valg.  "Vælg hvad der er velbehageligt for Herren!"  (Ef. 5:10) -  "Vælg idag, hvem I vil tjene!"  (Jos. 24:15)

Men den gode nyhed er, at straks vi vælger side med Herren, vælger Han straks side m. os for at bære os oppe af Hans Ånd, just sådan som du ser fuglen vælger at gøre, når den strækker ud sine vinger og lade sig bære oppe af vinden.  Helligånden vil være for os en sådan bærende "vind".

"Kødets begæringer" (fristelser) slipper ingen kristne for. Ej heller de mest helliggjorte .  Paulus kendte til "synden, som bor i mig"  (Rom. 7:17, 20), som kun vil een ting, nemlig at synde og "fuldbyrde kødets begæringer".

Men han taler også om et velsignet "modbegær", som er "Livets Ånds lov i Kristus" (Rom. 8:2), der ophæver syndens "tyngdelov".  Men igen:  Et sådant frit liv sker ikke automatisk m. os som "maskiner", men er et liv, vi selv må vælge.  Ingen anden kan vælge det for os.  Men se, i valgets øjeblik er Herren dér øjeblikkeligt, og Åndens vind bærer troens vinger.

Jeg glemmer aldrig som dreng "Olsen med træbenet".  Han kom til min morfars møder i Wesselsgade i sin kørestol, - du véd den slags, man selv skulle aktivere med håndkraft.  Han var en pryd for fællesskabet.  Han blev engang "mobbet" på sin arbejdsplads for sit Kristus-vidnesbyrd.  "Han er lidt til en side", sagde man.

En dag i en frokostpause sagde han:  "Der siges om mig, at jeg er lidt til en side, og det er jeg også.  Jeg er nemlig til den rigtige side - ja, til den side, hvor Jesus er!"  Olsen havde valgt side i inderligt samfund med Jesus. Og til en vandring i Ånden.

29.9.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)