Forside Artikler En hyldest til Jesus Kristus!
En hyldest til Jesus Kristus! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 25. september 2018 04:28


"Han... den ypperste blandt alle!"  (Kol. 1:18)

Da jeg endnu var ny i troen, havde vi i mit hjem på Amager besøg af en pastor, der i en "andagt" læste  Kol. 1:14-20, som han ikke holdt nogen prædiken over, men blot kommenterede med ordene:  "Hvilken hyldest til Kristus!"  Disse fire ord kan jeg endnu høre, når jeg dvæler ved de og andre ord i Kolossenser-brevet, og det har gennem årene været mange gange.

Jeg var som sagt ny i troen og havde selvsagt uendeligt meget at lære med mange ydmygende erfaringer, men pastorens ord "satte" sig hos mig og blev en evangelisk parole i mit liv og en Åndens utrættelig Kristus- påmindelse, især når jeg var ved at miste fodfæste eller køre træt.

En anden pastor besøgte mig engang på min missionsskole i USA, som vi dengang kaldte en "boot camp".  Jeg var på det tidspunkt blevet indfanget af en besnærende lovtrældom uden selv at være klar over det.  Han sagde:  "Jørn, du har forandret dig.  Før  ophøjede du Kristus..." men nu følte han, min åndelige trældom  skyggede for Kristus.

Men Herren, min "sjæls Hyrde og tilsynsmand" (1. Pet. 2:25), førte mig i sin grænseløse nåde ud af den åndelige trældom ved evangeliet - og har iøvrigt fornyet den frihed igen og igen - til en taknemlig og glad hyldest til vor Herre Jesus Kristus, og hvad jeg som en ny skabning i Ham er gjort til.

Den glæde kan kun den Kristus-forherligende Helligånd virke.  Den kan ikke oppiskes kunstigt fra en masse-suggererende platform.  Den virkes i stilhed for ordet ved Åndens  personlige oplysning.  En sådan åbenbarelse tror jeg på.  "Tydes dine ord (nemlig ved Helligånden), så bringer de lys!"  (Sl. 119:130), især for dem, der befinder sig i åndeligt, glædesløst mørke.

"Som lys er jeg kommet til verden, for at enhver, som tror på mig, ikke skal blive i mørket!"  (Joh. 12:46).  Hvilket evangelium!  Hvilken hyldest til Kristus!

25.9.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)