Forside Artikler Min ven Eigil
Min ven Eigil Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 10. september 2018 11:15   Ja, sådan oplevede jeg ham som dreng, landsholdets ypperlige målmand, Eigil Nielsen, som var i absolut verdensklasse og var med til at vinde bronzemedalje ved OL i 1948.   I år ville han være fyldt 100 år.

Eigil afskyede pengesport. Fodbold var for ham kun var en glad leg.  I sin bog fra 1951 "På mål for Danmark" bekendte han sig til kristendommen, og det var hovedårsagen til,  jeg opsøgte ham i 1981 i firmaet "Select Sport" , som han havde grundlagt.  Vi blev straks gode venner, men jeg beklager idag, at jeg ikke gik tæt nok på ham med det kristne vidnesbyrd.

Jeg skrev for nylig om ham i min avis "Sjællandske", og straks fik jeg et ring fra en jævnaldrende mand fra Fensmark, som fortalte, at også han havde oplevet Eigil, og at også han var en kristen.  Vi aftalte at mødes igår til kirkekaffe i Holsted K. og det blev ikke blot til megen nostalgi om Eigil, men om den frelsende tro på vor Herre Jesus Kristus.  Vi samtalede længe, indtil vi som de sidste  høfligt blev bedt om at forlade kirken.

"Jeg fik af min præst ordet fra Joh. 3:16 til min konfirmation, og det tror jeg på", sagde min ven fra Fensmark.
 
Det blev således til en lødig og indholdsrig formiddag alt sammen pga. den legendariske Eigil Nielsen, og vi blev enige om at fortsætte kontakten.

Jeg delte med ham nogle af mine egne oplevelser med Joh. 3:16 bl.a. fra vor lokale katolske skole, hvor jeg havde spurgt børnene, hvorfor mon det bibelord kaldes "den lille Bibel"?  En drengs svar glemmer jeg aldrig:  "Jo, det er fordi det har det hele!"

Vi indså under kirkekaffen, hvor påtrængende det er at være ikke blot gode kirkegængere,men brændende Joh.3:16-budbringere!

 10.9.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)