Forside Artikler "Vild med dans"- Anne-Mette på prædikestolen
"Vild med dans"- Anne-Mette på prædikestolen Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 05. september 2018 06:42

"
Min 92-årige besøgsven, Jørgen, viste mig glædestrålende et avisreferat om tidl. statsminister Fogh Rasmussens frue, den 60-årige Anne-Mette Rasmussen, som netop havde prædiket i et af vore nabosogne (Kongsted Sogn).

Jeg lovede at læse omhyggeligt referatet og kommentere det senere.  Vi griber som kristne gerne begærligt efter den mindste ytring fra kendte personer, der udtaler sig til fordel for Gud, og det gjorde i det mindste Anne-Mette Rasmussen, som dog i sin tid blev mest kendt for hendes dyrkelse af "Vild med dans".

"Troen er et fundament, der giver livsmod..."  Og hun fortæller videre til avisen:  "Mit ene barnebarn kom hjem og sagde, at det med kristendom var noget fis, for alle vidste da, at verden opstod ved Big Bang og ikke ved at Gud skabte himlen og jorden."  Anne-Mette Rasmussen sukker:  "Nu kan jeg se, at mine børnebørn mangler kristendommen, her ligger en opgave og venter."

 Og så citerer hun skuespilleren Erik Clausen:  "Den største ulykke for os moderne mennesker er, at vi lever uden Gud.  Da troen på Gud forsvandt, blev vi vores eget midtpunkt, og helt ærligt, det er der ikke kommet noget godt ud af."

Prikken over i´et mangler selvfølgelig, nemlig en klar bekendelse til Kristus som det moderne menneskes eneste redning og svar på det tomrum, som mange mennesker føler dybt inderst inde i alle samfundslag.

Det er ikke gjort med at vride nogle ord sammen til en prædiken i en folkekirke, og dog, selv i denne eftertænksomme proces, kan Gud i sin nåde "blande sig" og drage med sandhedens Ånd.  Det følte jeg fx skete i søndags, da vi lyttede til en sjælden god og evangelisk TV-gudstjeneste fra Bornholm.  Tak og lov for det!

Men også vi fra den gemene hob skal have lov at "blande os" i samtaler med mennesker sådan som vi læser, at Paulus gjorde det.  Ap.G. 17:17

5.9.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)