Forside Artikler Styles Paragraph Hvad med ilden? P
Styles Paragraph Hvad med ilden? P Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 11. august 2018 06:08


Min måske kæreste bibellæsning om vækkelse er fra 2. Kr. 29 om Ezekias, Guds redskab for en dybtpløjende omvæltning - ja,  en næsten gl.testamentlig pinse.

Der står, uden dramatik, at "da rejste følgende levitter sig..."  (2. Kr. 29:12).  Da disse "anonyme" levitter, som egentlig kun var ydmyge hjælpere for præsterne, rejste sig for Herrens ansigt, var en "vild" kædereaktion igang med en åndelig "prærieild.  Sådan er  vækkelse.  "Den vil begynde med ganske almindelige mennesker", husker jeg min ven, Rolf Svindland,  selv  en vækkelsens mand, udtalte på et møde i København.

På et sommerstævne i Stavanger med mange solide bibeltimer for mange år siden blev der også tildelt mig en mødetime, hvor jeg selvoplevet skulle tale om "gamle tiders vækkelse" .  Jeg havde med mig på talerstolen en æske tændstikker og nævnte disse små "brandstifteres" vældige potentiale, men understregede, at de vil forblive "døde", hvis ikke de blev antændt, hvorefter jeg strøg en tændstik og sagde:  "Det er vækkelse! Alt vort tørre, åndelige krudt må antændes af Helligåndens ild!"

Efter mødet kom en ældre, lille kvinde, Signy, hen til mig. Jeg kendte hende fra min pure ungdom som en ildsjæl, der med en nidkær medsøster sang og vidnede og fik lov at lede mange ind i Guds rige.  Hun sagde til mig efter mødet:  "Jørn, jeg kender, hvor det sitrer i mig!"  Hun var en af de få, der kunne identificere sig med tændstikkerne.

Mine talebetingelser var ikke de allerbedste, uden det er ment som en bebrejdelse mod nogen, for stævnet var jo immervæk baseret meget på bibelkundskab og opbyggelige udlægninger, hvilket absolut har sin plads.  Men hvad med ilden?  På engelsk er det sagt meget rammende:

"Fire cannot be taught, it must be caught!"  (Ild kan du ikke studere dig til, den må antændes!)

"Herre, jeg har set din gerning, lad den ske igen!"  (Hab. 3:2)

"I elskede, jeg søger ved min påmindelse at vække jeres rene sind!" (2.Pet.3:1)
  11.8.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)