Forside Artikler Davids største dårskab
Davids største dårskab Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 21. Juli 2018 07:08


"Jeg har begået en stor synd..."  (2. Sam. 24:10, 1. Kr. 21:8)


Hvad David gjorde med Batseba var ondt i Guds øjne (2. Sam. 11:27).  Men den dårskab, han begik ved at forlange folketælling var også ond , ja, det var en endnu større synd, hvis den skal måles på dens alvorlige konsekvenser, for den kostede 70.000 israelitter livet.

Som ung i troen forvirrede det mig at læse, at i 2. Sam. 24 var det Herren, der tilskyndede David til at holde folketælling, men i 1. Krøn. 21.1 er det Satan der "æggede" (gl. ovs.) David til at gøre det samme. Hvorfor det?

Jeg gik til min gode ven, Th. Mundus, som Herren så ofte havde brugt som bibelunderviser i mit unge liv.  Han førte mig til 2. Mos. 30, hvor Herren havde påbudt en bestemt sum sonepenge for hver enkelt, når der skulle holdes folketælling, som evangelisk taler om, at kun dem, der er under forsoningen og har tilegnet sig denne i Jesus Kristus er talt med.

Satan æggede til folketælling u/sonepenge, og David indså sin dårskab.

I moderne, iscenesat evangelisation berettes ofte om store omvendelses- tal.  Men kun Herren alene véd, hvor mange Han kan tælle med.  Folkekirken tæller over 70% af befolkningen med i sine "sognemenigheder", men det gør Herren ikke.  Det samme gælder de såkaldte "frikirker", hvor lign. talbedrag gør sig gældende.

Det gør nærmest fysisk ondt at sætte sig i en velfungerende kirke med et velfungerende program og scenevante aktører og mærke i Ånden, at "Herren var ikke i ilden" (1. Kg. 19:12), som var en "fremmed ild" (2. M. 10:1).  Men det ænser kristenheden ikke.  Den føler sig vel tilpas.

Noget af det tungeste for mig er på tomandshånd at spørge en "from" kirkegænger:  Er du født påny?  Bor Kristi Ånd  i dig?  Elsker du Hans ord og hader du synden? Kender du til hellig anger og sorg i dit liv?  Eller lever du i en falsk, kirkelig tryghed, som dog ikke holder overfor evigheden?

Lad ikke disse alvorsspørgsmål prelle af på dig, men gå til Herren med dem - alene og i stilhed. -  21.7.18 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)