Forside Artikler At tale til vækkelse og ikke om vækkelse
At tale til vækkelse og ikke om vækkelse Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 19. Juli 2018 05:50


.
Min afdøde, gode ven, John Olav Larsen, blev engang spurgt af en journalist:  "Hvad er vækkelse?"  John Olav gav et godt og enkelt svar:  "Vækkelse er, når mennesker begynder at spørge efter Gud!"


Da vi engang havde møder sammen, spurgte jeg ham, om han nu også havde sagt dette.  Det bekræftede han.  Vækkelse er nemlig ikke, når mennesker menneskecentreret spørger efter mennesker. 


Jeg så netop et TV-interview med "vejrprofeten" Mikael Jarnvig, som formulerede sig godt om Gud og Gudstro.  Journalisten gik tæt på ham og spurgte ham på et tidspunkt:  "Jamen, hvordan tager man imod Jesus?"


 Denne unikke vidne-anledning forpassede den gode Jarnvig desværre og talte mere forblommet og harmløst om Gudstro  ud fra egne konklusioner og fornuftige overvejelser.  Vor Herre Jesus Kristus som det fortabte menneskes absolut eneste svar blev ikke nævnt.


Min afdøde ven i Norge ville, sådan som jeg kendte ham, straks have fremholdt nødvendigheden af en personlig omvendelse og tro på Jesus som Frelser og Herre.  Så enkelt talte han, og så enkelt kaldte han moderne, fortabte mennesker til den evige Gud.


Sådan blev der fordum forkyndt, og land og bygd havde vækkelse.  Idag snakkes der tit om vækkelse, men man har i virkeligheden ingenting.  I gamle dage blev der talt til vækkelse og ikke om vækkelse.


Jeg er lidt perfidt og ondsindet blevet beskyldt for at have Billy Graham som "idol". -   "Idol" betyder jo en afgud.  Men trods ting, jeg nok ville misbillige ved Billy på hans ældre dage, brændte han dog grundlæggende for sjæles frelse og kunne råbe ud til sine medkristne:  "Gør en evangelists gerning!"  (2. Tim. 4:5).  En sådan mand giver jeg en lang snor.


Så´n vil jeg huske ham og andre, der var med på det "hold".  Måtte du og jeg også blive husket præcis sådan og ikke som fx politiske el. religiøse forstå-sig-på-magere uden at forkynde evangeliet om Jesus (Ap.G. 8:35)


19.7.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)