Forside Artikler Hvorfor tror du på Jesus?
Hvorfor tror du på Jesus? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 15. Juli 2018 07:54En vil måske svare:  "Han har hjulpet mig i hverdagen!"  Det er  positivt, men er det derfor?  En anden fortæller om en "indre fred", de har fået.  Andre vil fortælle om guddommelig helbredelse, men igen:  Er det  derfor?  Og sådan kunne jeg sikkert få mange gode svar. Men helt ærligt, hvem er Jesus Kristus for dig?

Dette var afgørende i det afgørende øjeblik, Herren spurgte sine disciple, efter at Han havde hørt, hvad andre havde sagt (af gode ting) om Ham:  "Men I, hvem siger I, at jeg er?"  Simon Peter svarede (på alles vegne):  "Du er Kristus, den levende Guds Søn!"  (Mt. 16:16).

Her var det ikke et spørgsmål om oplevelser og følelser, men hvem Han er!  Det var heller ikke et spørgsmål, hvor "dybsindig" el. "slagfærdig", Han var.  Men hvem er Han?  Ja, med al den myndighed?

Jeg spurgte en lille fyr:  "Kan du godt lide mig?"  Han nikkede og slog ud med  begge hænder.  "Kan du lide mig så meget?"  Han svarede:  "Mere endnu!"  Da han ikke kunne slå mere ud , lod han hændernes mødes bagpå på ryggen for at tilkendegive, at dette "mere endnu" fortsatte dér.

Han kunne lide mig, ikke som fodboldspiller, for det var jeg ikke, - ej heller pga. mine vittigheder, for dem har jeg glemt.   Nej, han holdt af´ mig som den, jeg er, - ja, som den, han havde lært at kende som person.
 
Vor yngste datter blev engang spurgt som lille:  "Hvem kunne du ellers tænke dig som mor?"  Hun svarede:  "Mor!"  For hende fandtes der intet andet menneske i verden uanset deres gode egenskaber, hun ville kalde Mor  (med stort "M").  Hun var jo født f hende!

Peters Kristus-bekendelse var ikke overfladisk menneskelig, men var åbenbaret ham.  Sådan osse idag.  Har ikke Guds Ånd åbenbaret Kristus for dig som den Han er, kan alt andet være lige meget.

I gamle dage kunne man høre en frelsessøgende sjæl i stor nød pludselig udbryde:  "Nu ser jeg det!"  For Ånden havde gjort, hvad mennesker ikke kunne, og åbenbaret Kristus for den fortabte sjæl som den Han er, - som just det evangeliets svar, som kød og blod ikke kan gradbøje.

15.7.18 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)