Forside Artikler Navnet verden hader
Navnet verden hader Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 11. Juli 2018 04:49Jeg besøgte for flere år siden en troende kvinde på et blinde-plejehjem i Næstved.  Vi  samtalede i opholdsstuen helt naturligt om opbyggelige ting, og navnet Jesus kunne da ikke blive undgået at blive nævnt.

En assistent gik forbi og hørte Jesus-navnet  blive nævnt.  Det blev der en farlig ballade ud af, og den stakkels kvinde fik strengt læst og påskrevet, at "religiøse" samtaler skal ske på beboerens lukkede værelse.

På et andet plejehjem i byen, hvor jeg besøgte en hjælpeløs nabo, som jeg vidnede for, delte jeg ud en fin lille hjertebog i et meget venligt design med gode bibelord inde på opholdsstuen, hvor vi drak kaffe.  Igen stor forargelse hos ledelsen.  Den slags fandt man upassende.

På begge plejehjem holdes ind imellem gudstjeneste, for vi er vel et kristent land, blot det forbliver på et harmløst, kirkeligt og ligegyldigt plan med lidt salmesang, "andagt" og  ritualer. Da er det "spiseligt".

For en del år siden besøgte jeg sammen med en yngre, norsk skolelærer en patient på Bispebjerg Hospital -  en kær troende kvinde, som snart skulle dø, men som udstrålede glæde over at høre Kristus til.  Jeg læste højt for hende et afsnit af Th. Mundus´ gode bog "Kristi sejr over dødsriget".  En medpatient blev vildt forarget og hentede en afdelingssygeplejerske, som bad os straks forlade stuen. Det ville jeg nok ikke have gjort idag.  For selv som kristen skal vi ikke finde os i hvad som helst, og vi havde jo ikke gjort noget ulovligt.  Tværtimod, mener jeg.

Igår var min kone og jeg bisiddere hos vor ven, Jørgen (92), da han fik et "forebyggende" besøg af Kommunen. Jeg takkede ham bagefter, fordi han straks fortalte, hvordan Herren havde hjulpet ham.  I dette tilfælde var der glædeligvis "gehør", og samtalen fortsatte i det spor.
 
"Se jer om, mine herrer, for der er ikke noget, folket så gerne vi høre som evangeliet om Jesus!" 
(C.H. Spurgeon).

11.7.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)