Forside Artikler Skaberværkets krone
Skaberværkets krone Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 01. Juli 2018 09:03"De tolv var med Ham, og ligeledes nogle kvinder..."  (Luk. 9:2)
"... gamle kvinder som mødre og unge kvinder som søstre, i al renhed!"  (1.Ti. 5:2)

Jeg var som ung gode venner med en markant  forkynder fra Stavanger.  Et af hans breve sluttede sådan:  "Vogt dig for kvinder!" og han nævnte, hvad der er en alt for kendt sag, nemlig at mange prædikanter gennem tiden er faldet i synd med kvinder og har lidt skibbrud i tjenesten.

Jeg oplevede senere denne alvor og tænker m. gys på tilfælde af pågående, "sexede" kvinder, som lagde an på mig til utugt.  Når jeg idag hører om brødre, som "plumpede" i, må jeg blot sagtmodigt erkende:  Det kunne have været mig, idet jeg tænker på Salomons ord: "Nær var jeg kommet i alskens ulykke." (Ord. 5:14), men ved Guds nåde dog ikke mere.

Det fortælles, at den svenske vækkelsesprædikant, Frank Mangs, engang spurgte en ung pige på et af hans møder:  "Elsker du Jesus?"  Hun svarede:  "Nej, men jeg elsker dig!"  Han svarede:  "Vig bag mig, Satan!"

Afdøde  Poul Madsen, fortalte mig, at bøger kunne skrives om alle de kvinder, der havde lagt an på ham, og han indrømmede, at han selv som over 80-årig ikke var immun overfor fristelser.  "Havde jeg dengang givet efter, ville hele mit liv idag være ødelagt", sagde han.

Men...jeg takker også Gud for kvinder, som var mig til åndelig hjælp.  Dem er der flest af.  En  missionsleder mindede mig om de mange gudfrygtige kvinder i gudfrygtige mænds liv  (fx John Wesley, Whitefield, Moody, o.m.a.), som havde stor betydning.  "Dem skal du samle på!" smilede han.

Det var en kvinde, som fødte mig!  Det var også en vidunderlig kvinde, der blev mor til vore børn.

"Hvorfor er det altid kvinden, I maler?" spurgte jeg en kunstmaler.  Hans gode svar har jeg brugt, når jeg stundom  har holdt tale for damerne:  "Kvinden er skaberværkets krone!"

1.7.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)