Forside Artikler De tog højtiden med på job!
De tog højtiden med på job! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 16. juni 2018 05:58


(en bestilt juleartikel til det norske blad "Evangelisten"(

"Og det skete, da englene havde forladt dem..."  (Luk. 2:15).  Ja, hvad da?  Englene kom ikke tilbage med nye besøg fra Himlen og med nye oplevelser.  Hyrdernes arbejdsvilkår fortsatte uændret efter højtiden - "julehøjtiden" om du vil - hin nat på marken og efter endnu en højtid ved krybben i Betlehem.

Og alligevel var ikke alt som før.  De vendte tilbage til jobbet med de samme pligter, men med en ny lovprisning til Gud "for alt, hvad de havde hørt og et, således som der var blevet sagt til dem." (Luk. 2:20).  Herrens nærvær kastede en ny glans over deres job som hyrder, og nu behøvede de ikke en ny, ekstraordinær "herlighedsåbenbarelse"  for at kunne fungere i jobbet.  Højtiden fortsatte i deres hjerter hver dag sådan som apostlen formaner os til:  "Lad os derfor holde højtid, ikke med gammel surdej, ej heller med sletheds og ondskabs surdej, men med renheds og sandheds  usyrede brød."  (1. Kor. 5:8).

Som kristne fejrer vi højtid hver dag.  Selve kulturkristendommens årlige juletræfest ønsker vi ikke at harcelere imod, men lade den blive en fin anledning for evangeliets vidnesbyrd.  Du og jeg møder på vor vej mange mennesker, som i december måned ønsker os "God jul!".  Hvad med at svare:  "Jeg holder faktisk jul hver dag, kan jeg få lov at fortælle, hvordan jeg gør det?"

Så kunne du måske sige:  "Det har faktisk hyrderne i Betlehem lært mig!"  Og så kan du fortælle, at du ligesom dem har lært at takke og lovprise Gud hver dag på grund af den Frelser, Gud har sendt til os, og at evangeliet om Ham er en glæde, som skal være for hele folket (Luk. 2:10).

Vi, som elsker Guds ord, vidner ikke om Ham blot ved at uddele Bibler (hvilket er en strålende gerning, som Gideonitterne gør fx på skoler i mange lande), men vi skal selv få lov at være levende Bibler eller et "Kristi brev, som kendes og læses af alle mennesker."  (2. Kor. 3:2-3).

Jeg læste engang for mange år siden en selvbiografi af en Schweizisk ikke-kristen kirurg.  Bogens norske titel var:  "Bak os står Herren" (hvis jeg ellers husker rigtigt), og den beretter om hans iagttagelser af både patienter og sygeplejersker.  Han fik et særligt godt samarbejde med en hjælpsom og opofrende afdelingssygeplejerske, som han fik meget brug for at støtte sig til i begyndelsen af sin karriere.  Han spørger sig selv:  "Mon hun er en troende?"  Men så besvarer han selv spørgsmålet:  "Nej, det tror jeg ikke, for hun har ikke det indre forklarelsens lys, som kendetegner virkelige troende."

Det var en god og også bibelsk iagttagelse, som bør passe på os, der har oplevet højtid i hjertet med vor Herre Jesus Kristus.

For kort tid siden satte det lokale sygehus mig på et "genoptræningshold" for hjertepatienter.  (Jeg havde lige haft en ny "nedtur" med endnu en blodprop i hjertet).  En ung fysioterapeut, en yndig, koreansk kvinde, ledede øvelserne med os.  Hun sagde en dag til mig:  "Jørn, du er en åben bog!"  Da bad jeg Herren om, at hun også måtte læse Kristus i den "åbne bog".  Jeg havde allerede givet hende mit lille "gospel card" i brystlommeformat, som hun var glad for.

Da vi efter endt behandlingsperiode måtte skilles, sagde jeg til hende:  "Jeg har en lille gave til dig!"  Og så fik hun et nydeligt "Gideon" nyt testamente.  Jeg viste hende i denne stille afskedsstund Joh. 3:16 på både dansk og koreansk (testamentet har Joh. 3:16 trykt på separate sider i mange sprog) og sagde til hende:  "Med dette håber jeg at sætte et aftryk i din unge sjæl!" Derefter tog hun hjem til sin kæreste og jeg hjem til min kone, men mine bønner følger hende hver dag.

Vi bør have en enfoldig tro på privilegiet med at tage højtiden med os overalt, hvor vi møder mennesker.  "På ethvert sted", siger apostlen (2. Kor. 2:14).  En lille iransk dreng i vort ugentlige bibelfællesskab sagde en dag:  "Det er Jesus, der har lavet en Bibel til os!"  Det er ganske forfriskende at høre fra en lille dreng, som endnu ikke har lært at læse.  Må Herren også lave os til levende Bibler i hverdagen, og det sker jo, når vi som hyrderne på marken tager højtiden med os på job, supermarkeder, på rejser, til selskaber, ja, alle vegne!

Jørn Nielsen, H.C. Lumbyes Vej 159A, DK 4700 Næstved

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)