Forside Artikler Hyrdens røst
Hyrdens røst Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 11. juni 2018 03:58


"Og fårene følger Ham, fordi de kender Hans røst!"  (Joh. 10:4)

Vi har flere søndage givet os tid til at høre og samtale om HYRDEN ud fra Joh. 10, men også en enkelt gang ud fra Salme 23.  Igår talte vi lidt sammen om vigtigheden af at kunne høre Jesu røst (stemme).

Og spørgsmålet lød uvægerligt:  Hvordan kan vi det?

En iransk mor svarede på sit gebrokne dansk:  "Ved at læse i Bibelen!"  Dette enkle svar var jeg naturligvis glad for, og hendes 7-årige søn, Benjamin, som ustandselig rækker sin finger i vejret som tegn på et el. andet, han også gerne vil sige, føjede til:  "Ja, det er derfor, Jesus har lavet en Bibel til os!"  En forfriskende kommentar fra et barn.

Benjamin kan ikke læse endnu, men må nøjes med at lytte, når ordet forkyndes, hvilket også sker i de sange, vi synger, og som oftest er skrevet for børnene og i deres øjenhøjde.

Jeg fortalte dem, at jeg engang som barn pludselig hørte en stemme, der råbte "Jørn!" mens jeg legede på vejen.  Jeg løb ind til min mor og fortalte hende, hvad jeg havde oplevet, men mor sagde:  "Hvis du hører den stemme igen, skal du sige som lille Samuel:  "Tal, Herre, din tjener hører!"

Og sandelig, det skete igen, men da løb jeg ikke ind til min mor, men stillede mig i et hjørne af porten, der førte ind til ejendommens fællesgård og sagde  "Tal, Herre, din tjener hører!"  Mere skete der ikke,  før jeg senere lærte at lytte til Hyrdens stemme gennem den Bibel, "Han havde lavet til os" (Benjamin).  Da var jeg blevet godt 14 år.

  Vi havde mærket Hyrdens stemme, da Ånden blæste på både ordet og på os.  Vi fortsætter næste sø. i iranernes hjem.  "Da inviterer vi jer til spise en speciel iransk mad med os", sagde den iranske mor.  Ja, hvor festligt, - helt  i Hans Ånd, der elskede også at være "social"!  Jeg havde godt nok været lidt nedbøjet ved dagens begyndelse.  Men nu kendte jeg mig glad og opmuntret i selskabet med mine små lam!

11.6.18 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)