Forside Artikler Kun ruinerne tilbage
Kun ruinerne tilbage Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 11. oktober 2009 09:39



På mine ensomme gå-ture passerer jeg ofte, få km fra min bopæl,  ruinerne af Vridsløse Sognekirke, en gammel middelalderlig kirke, som lå smukt med udsigt over markerne, men ophørte som aktiv kirke allerede i midten af det 17. århundrede.  På ruinpladsen holdes dog hvert år i august en friluftsgudstjeneste. Men som sagt er kun nogle døde sten bevaret samt en gravsten, som formentlig har ligget i selve kirkegulvet og bærer årstallet 1644.

Ind imellem sætter jeg på en af stenene, læser et ord fra mit Ny Testamente, og tænker tit på, om livets ord nogensinde har lydt til åndelig vækkelse på stedet, som sognemæssigt hører ind under en stor, ny kirke, Holsted Kirke, få km derfra – en meget flot kirke i måske 40 mill. kroner-klassen.  Jeg besøger jævnligt dens gæstfrie foyer, hvor dagens avis, Kristeligt Dagblad, er lagt frem, og jeg møder megen venlighed dér.

Desværre har den nye, flotte kirke ikke mere åndeligt liv end Vridløse kirkeruiner, men sådan er det nok i de fleste kirker, som måske nok kan se hyggelige og indbydende ud, men ellers ligger i åndelige ruiner.  Vækkelser har der nok været visse steder, - engang i en svunden fortid.

Vækkelsen har før ligget i ruiner ned gennem historien, men den behøver ikke forblive historie.  Og slet ikke i dit og mit liv.  Til en anden ”fin”, men død kirke lød Herrens vækkende ord udenfor den lukkede dør:  ”Se, jeg står for døren og banker;  om nogen hører min røst og åbner døren, vil jeg gå ind til ham (den enkelte!) og holde måltid med ham og han med mig!”  (Åb. 3:20).  Sådan står Herren og banker på hos os.

Jeg hørte en dansk præst fortælle i min bilradio for mange år siden, da jeg kørte nede i Tyskland, at han en dag sad og læste dette kapitel fra Johs. Åbenbaring og blev i sin uomvendte sjæl ramt specielt af v. 16 som vakte ham, og det fik – som vækkelse ofte gør – dramatiske konsekvenser for ham.  Men betød også nye velsignelser.  Gud ske lov er dette endnu muligt i vor tid.

-jn-

11.10.09

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)