Forside Artikler "Vi er også ungdommen!"
"Vi er også ungdommen!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 27. maj 2018 08:15I 1943 udgav journalisten Kate Fleron,  tilhænger af "fri kærlighed" (læs:  fri sex), debatbogen "Vi er ungdommen", anmeldt som "et tidsbillede af ungdommen", men var reelt en ublu skildring af utugt hos krigstidens unge.

Fra kristent hold udkom som svar bogen "Vi er også ungdommen!" - med personlige vidnesbyrd om, hvordan en selvoplevet Kristus-tro kunne føre til et frigjort liv i renhed indenfor et kristent ægteskabs rammer.

Det er længe siden, og kun få tør idag tale åbent om kristen sexmoral og afholdenhed før ægteskabet.  I de fleste kirker er det tabu.

Da Norges kronprins Haakon præsenterede sin Mette-Marit for offentligheden, udtalte hun ydmygt sin sorg og skam over det umoralske liv, hun havde levet, før kronprinsen nærmest havde samlet hende op fra rendestenen.  Denne ægthed rørte befolkningens hjerter, tror jeg.

Hvor ganske anderledes hos os.  Vore kongehus-reportere taler i forherligende vendinger om, hvordan vor kronprins´ utugtige udskejelser som ung blot var en nødvendig modningsproces på  vej til kongemagten og til at finde sig selv.  "Han bliver en god konge", lyder det begejstret.

"Men har det ikke altid være sådan med de kongelige", indskød min kone stilfærdigt.  Jo, deres usædelighed blev ned gennem historien anset som et kongeligt privilegium, som selv Gud måtte bøje sig for på højeste plan.

Men der var undtagelser.  Prins Oscar Benadotte mødte i sit kongehus tit  hån for sin bekendelse til Jesus Kristus som Frelser og blev som ung en forkynder af evangeliet.  Frederik VIII´s dronning Lovisa (svensk) blev som ung frelst under en vækkelse i England.  Og andre ex kunne nævnes.

Jeg hetzer selvsagt ikke mod de kongelige, som mange beder for.  Men de har ikke brug for tom smiger og idoldyrkelse.  De behøver på lige fod  med vor frafaldne kirke en ny vækkelse, hvor ord som synd, fortabelse og frelse ikke længere er forbudte ord.

Kristenheden ligger som den har redt - uden syndserkendelse.  Vi formanes at bede til den Gud, der ikke duperes af den ydre glamour , men "som vil, at alle mennesker (også de kongelige) skal frelses og komme til sandheds erkendelse."  (1. Tim. 2:4)

27.5.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)