Forside Artikler De udeblevne omvendelsens tårer
De udeblevne omvendelsens tårer Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 22. maj 2018 23:03Jeg var for mange år siden sammen med en ven til et stort aftenmøde i en kæmpe festsal i Kbvn.  Den engelsk talende, karismatiske prædikant var meget ivrig uden dog  at udrette noget, som dengang var ensbetydende med at "gå frem til forbøn".

Min ven bemærkede bagefter til mig, da vi fulgtes ad på vejen hjemad:  "Sagde han i grunden noget om, at Kristus var død for vore synder?"

Den bemærkning har jeg senere fulgt mig og gjorde det igen, da jeg lyttede til en levende bryllupsprædikenen for prins Harry og hans brud.  Den  var meget fængende, men uden noget alvorsord om omvendelse til de  fornemme gæster, der fyldte kirken og lod sig underholde af selve talen.

En troende kvinde fra et nabosogn fortalte mig netop om en yngre, kristen lærer, der bad sognepræsten om tilladelse til at holde "lørdagsskole" i hans kirke.  Det måtte hun gerne forudsat hun ikke nævnte ordene "omvendelse" og "fortabelse".  De ord var bandlyst.

Jeg sagde til hende:  "Er det ikke sådan idag?  Der bliver ikke forkyndt omvendelse og fortabelsens alvor, hverken i folkekirken el. frikirkerne, stort set."  Det blev der heller ikke ved den økumeniske friluftsgudstjeneste 2. pinsedag i Næstved med mange ufrelste fremmødte. Der var kådhed og "performance" på platformen, men intet vækkende og skelsættende alvorsord. Det var en lidelse at overvære.

Det er som om apostlens  ord om, at "der kommer en tid,  da de ikke vil finde sig i den sunde lære...men skaffe sig lærere i hobetal, efter hvad der kildrer deres øren"  (2. Tim. 4:3) hænger i luften uden at blive taget alvorligt.  Men det blev de dog af unge Timoteus og andre med ham idag.

Timoteus skulle,  hvor ubelejligt det end var, træde frem, lide for sagen og gøre en evangelists gerning. 2.Tim. 5:5. - Nogle mener dybsindigt, at der findes en mere åndelig tjeneste end evangeliets forkyndelse, men de ta´r fejl.  Evangelisten er bundet af hele Guds råd og "den sunde lære", der hviler over hans åndsliv som stille, nyfalden sne og ikke som "fygesne", men han drives af befalingen:  "Gå ud i al verden og forkynd evangeliet!"

23.5.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)