Forside Artikler Åndens bistand kontra selvhjulpenhed
Åndens bistand kontra selvhjulpenhed Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 17. maj 2018 07:51


EU-præsidenten,Donald Tusk, har i vreden over Trumps svigtende EU-støtte talt for uafhængighed af USA og slået på denne selvhjælp:  "Hvis du har brug for en hjælpende hånd, vil du finde den for enden af din arm!"  ("If you need a helping hand, you will find one at the end of your arm").

Mit ærinde er ikke politisk, men det udtryk, han bruger om selvhjælp, får mig til at tænke på Jer. 17:8´s advarsel til os troende mod at støtte sig til kød og blod:  "Forbandet den mand, som stoler på mennesker, og som holder kød for sin arm, hvis hjerte viger fra Herren!"

I den gudløse verden er parolen:  "Lykkelig den mand, der stoler på den kraft og styrke, han har i egen arm!"  En sådan mand er en "winner"!

Men troende mennesker opmuntrer hinanden til at stole på Herren sådan som  Jeremias længere nede i kapitlet gør det (v. 7-8).  Og sådan som en ældre ven sagde til en ung forkynderven af mig:  "Lær at blive mest mulig afhængig af Herren og mindst mulig afhængig af mennesker!"

Det gælder i alle livets forhold uden at dog nogen af os har praktiseret et sådant trosliv uden at "fejle i mange ting"  (Jak. 3:2).

Jeg har altid følt, Jeremias´ ord var særligt relevante i arbejds- og forretningslivet, og jeg lytter ekstra meget til kristnes vidnesbyrd om Herrens praktiske hjælp i jobsituationer.  En af mine nære, yngre venner fik i en vanskelig situation et ansvarsfuldt job.  Han blev modløs, da han følte mangel på kompetence.  Men nu er han sit firmas "nøglespiller".

Ja, for Herren stod ham bi,  og han kunne vidne:  "Helligånden hjalp mig!"   Åndens bistand blev hans nye hemlighed.   "Umulige" situationer kommer stadig til ham, men det gør Åndens hjælp også.  "I vor magtesløshed" står der i Rom. 8:26.

Dette er netop forskellen på livet som Kristus-troende og livet i egen, selvtilstrækkelige styrke.

17.5.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)