Forside Artikler Hverdags-evangeliet i Ruts bog
Hverdags-evangeliet i Ruts bog Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 16. maj 2018 07:19


Afhængig af vor åndelige tilstand kan vor personlige bibellæsning ind imellem blive en underlig "tør" omgang uden at berøre os følelsesmæssig.  Dette være sagt som en indrømmelse.

Men sådan oplever jeg ikke Ruts bog om den "formuende mand, Boaz" (2:1), der som "løser" ægter den fattige Rut med alle de velsignelser, dette på sigt førte med dig, bl.a. kong David, Ruts oldebarn.  Ruts bog er en  afskygning af selve evangeliet.  Læs denne inspirerede og inspirerende bog i det lys - ligeså slægtstavlen i Mt. 1.

(Jeg kendte engang en kristen jøde, Moshe, som var blevet åndeligt vakt ved at læse noget så "tørt" som Jesu slægtsregister i Mattæus 1!)

Ruts bog er også en munter, moderne historie om min "formuende" morfar, der som enkemand ægtede den kvinde, der som en fattig pige fra landet kom som stuepige, 17 år gammel, til hans Hellerup-villa i 1920.  Hun blev mange år efter gift med chefen, som da var tæt på 70.  Jeg har altid syntes, at denne smukke historie var Ruts bog om igen, og jeg har skrevet herom i min bog "Morfar som jeg husker ham".

Jeg tog igår afsked m. min fysioterapeut-leder, en yndig, ung pige med koreansk baggrund, som fik både et nydeligt nyt testamente, 2 røde hjerter, Solfrid havde hæklet til hende, en hjertebog og en korthilsen som et memento for dejlige træningstimer. "Jeg har endnu en ting, men jeg véd ikke, om jeg tør give dig den!"  Hun smilede og blev tydeligt nysgerrig.

Hun tog med oprigtig interesse imod min "morfarbog".  Jeg sagde:  "Han kom på min vej og betød meget for mig, og jeg går nu delvis i hans fodspor.  Men jeg tøver med at give dig bogen, da jeg helst ikke vil virke "omklamrende", men vil dog gerne sætte et lille aftryk i din unge sjæl!"
Mit farvel gik "rent ind".  Hun havde jo tidligere med velvilje taget imod mit lille "gospel card", så dette var en slags follow-up. Jeg bemærkede:  "Hvis jeg en dag møder dig og din kæreste i Bilka, så lad os drikke en kop chokolade sammen!"

"Salige I, som sår ved alle vande!"  (Es. 32:20)
-   15.5.18 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)