Forside Artikler Idag en jubeldag for Israel og præsident Trump
Idag en jubeldag for Israel og præsident Trump Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 14. maj 2018 08:07


Dagens absolutte højdepunkt er indvielsen af USA´s ambassade i Jerusalem som Amerikas gave på 70 års dagen til den jødiske stat.

Plakater som denne pryder idag Jesusalem, "den store Konges by".  Mt. 5:35

Er det godt? Er det kristeligt?

Er det Trump el. Kristus, der skal gøre Israel stor igen?  Om en messiansk  opblomstring har Bibelen sandt nok meget at sige, fx.:  "På hin dag skal Jakob slå rod, Israel skal skyde og blomstre og fylde verden med frugt!"  (Es. 27:6). Messianske ord i den dur er, som vi véd, legio.

Men Trump bliver ikke Israels Messias.  USA vil kunne betrygge Israel for en tid.  En kommende Anti-Messias vil endda indgå en fredspagt med Israel for atter at bryde den i en sidste trængselstid.  Dan. 9:27 er et af nøgleordene for så vidt den engelske bibeloversættelse er korrekt.  Men andre bibelsteder kunne nævnes, hvilket pladsen ikke tillader her.

Jeg er som kristen ven med Israel, men vel at mærke på samme måde om Paulus var det.  Paulus´ nød for sit folk var hele tiden på evangeliets præmisser og med evangeliets lidenskab.  Jeg tager derfor afstand for den Israel-eufori, som skygger for evangeliet.  Det tror jeg også, Paulus gjorde.
 
En kommende Antikrist vil få en frafalden kristenhed til at juble både på egne og Israels vegne, hvor uhyggeligt det end lyder.  Derfor bør vi spænde sandhedens bælte ekstra stramt om livet og bede om åndelig dømmekraft, især mht Israel, så at vi - jeg siger det nu igen - afviser en eufori, der skygger for evangeliet, som er Guds ultimatum til en fortabt verden, inkl. Israel, hvad der bevægede Paulus til at skrive ledet af Ånden:

"Brødre, jeg ønsker af hjertet og beder til Gud for dem, at de må blive frelst!"  (Rom. 10:1)


14.5.18 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)