Forside Artikler Et familiehistorisk vingesus i Humlebæk
Et familiehistorisk vingesus i Humlebæk Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 13. maj 2018 05:37Sådan kunne jeg måske lidt overdrevent romantisk og forfængeligt kalde besøget i går på min oldefars, Viggo Schulstads, lystejendom, "Strandhøj", med udsigt over Øresund og engang med privat badebro, et stort annex til  gæster, og så hvad der ellers hørte til af "tyende".

Men nej, der var ikke meget "vingesus" over oldefars Humlebæk,  kun havbrisen fra Øresund blæste uanfægtet som tilforn.  "Strandhøj" står idag som et kæmpemonument under renovering og kan vel "genoplives", hvis ressourcerne ellers er til stede. Stedet bebos af et ægtepar og en søn, og de ser ikke ud til at være mangemillionærer el. milliardærer.

Men en "Åndens luftning" tog dog fat i mig, da "Strandhøjs" sympatiske nye frue spurgte ind til Schulstad, hvad  jeg heldigvis kunne besvare.  "Var han religiøs?" spurgte hun venligt.  "Jeg er glad for, du spø´r", svarede jeg, og da var det jeg kendte en tilskyndelse til at fortælle hende, hvordan en nidkær vækkelsespræst fra Ordrup sogn havde berørt Schulstad-familien i 1898, og at oldefar derefter holdt morgenandagt for sit hus i de dage.

Dengang eksisterede et endnu større "Strandhøj" i Klampenborg.  Den smukke morgensang fra "andagten" hørtes helt ud på Strandvejen. "Jo, jeg forstår godt, hvad du mener", sagde jeg til fruen.  "Jeg ville hellere tale om oldefar som en personlig kristen." 

Og sådan fortsatte vi ganske uformelt i "Strandhøjs" forhave.  "Vi  vil gerne bevare kontakten med dig", sagde hun, og hun fik nu mit lille "gospel" kort m. tlf. og evangeliets enkle, enkle vidnesbyrd.  Hun mindede mig iøvrigt om, at det i år er 100 år siden "Strandhøj" blev bygget. Det havde jeg godt nok glemt.

13.5.18 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)