Forside Artikler Jødisk lidenskab for den Israel-venlige Bibel
Jødisk lidenskab for den Israel-venlige Bibel Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 28. april 2018 10:41


- mens vi i hast nærmer os 70 års dagen for den jødiske stats genfødsel -

Hvad end vore førende politikere har travlt med at kritisere Donald Trump for, er der glæde i både den jødiske og kristne lejr over hans modige beslutning om at flytte USA´s ambassade til Jerusalem, landets evige hovedstad.

Også Billy Graham var helhjertet ven af Israel og bakkede op om den unge rabbinerTuly Weisz´s  udgivelse af "The Israel Bible", som er et imponerende jødisk værk med grundig analyse af steder i Bibelen (som jøderne kalder "Tanach"), der knytter Skriftens ord til landet Israel.

Det er ikke uventet, at en så udelt kærlighed til Bibelen også har åbnet  hjerterne for Israel-elskende kristne el. såkaldte kristne zionister.  Tuly Weisz´s udgivelse "The Israel Bible" er en bibelsk funderet modvægt mod bl.a. FN´s og verdenssamfundets uvilje mod Israel og den voksende antisemitisme, der løbende er eksempler på, ej mindst her i Europa.

Tuly Weisz udtaler:  "For at forstå, hvad der sker i Israel i 2018, skal vi ikke blot henvise til 1948 el. 1967 , men vi må gå tilbage til Bibelen (Tanach)."

"The International Jerusalem Post", April 2018, som er min kilde, rejser i forbindelse med omtalen af omtalte bibelværk spørgsmålet i en overskrift:  "Kan Bibelen væves ind i Israels fortid, nutid og dens profetier?"  Det falder smukt i tråd med min hyppigt fremsatte tese om, at Bibelen er Israels fædrelandshistorie i fortid, nutid og fremtid.

Da jeg læste  den refererede artikel i "Jerusalem Post" slog det mig, at den kærlighed, der her lægges for dagen til Bibelen og dens profetiske ord, er lige ved at gøre mange evangeliske kristne til skamme, som godt nok har både det nye og gl. testamente som en færdig, komplet Bibel med dens profetiske åbenbaring af vor Herre Jesus Kristus, i hvem alle trådene ultimativt samles, men som måske ikke har den samme lidenskab for Skriften, som rabbineren Tuly Weisz og hans ivrigt engagerede Bibel-team med begejstring udviser?

28.4.18 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)