Forside Artikler Hvad skal vi med Bibelen?
Hvad skal vi med Bibelen? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 04. april 2018 07:32


Vi skal elske den pga. dens vidnesbyrd om sig selv:  "Den ganske Skrift er indblæst af Gud..." osv.  2. Tim. 3:16.

Der er her brugt det græske ord "theo-pneustos", som betyder "åndet på af Gud". Den svenske, gudfrygtige professor Hugo Odeberg (1898-1973),  måske Nordens lærdeste teolog og fortrolig med hebraisk og græsk plus flere andre sprog, sagde engang noget væsentligt om det ord, da han i et interview i Danmark blev spurgt om sit syn på Bibelen.

Han svarede (efter hukommelsen):  "Mit syn på Skriften er inte så interessant.  Bibelens syn på sig selv er mycket mere interessant!"  Om 2. Tim. 3:16 sagde han:  "Ordet på græsk betyder, at ikke bare har Gud åndet på sit ord, men Han ånder også på os, når vi læser det!"

Det har jeg aldrig kunnet glemme.  Og det har været en hjælp for mig i  øjeblikke, hvor jeg mærker en djævelsk ulyst til Bibelen.  Denne ulyst  skyldes ikke Bibelen, men det "bibelfjendskab", der er også i mit "kød" (gamle natur), og som ikke vil andet end "fjendskab mod Gud" (Rom. 8:7).

Alligevel fandt Bibelen vej til mit unge hjerte som 14-årig, tæt på de 15 år.  Det var et mirakel.  Indtil da var Bibelen mig såre ligegyldig og "kedelig".

 Men da jeg i Guds suveræne plan hørte Guds ord forkyndt på Nørrebro af en Guds mand, som i den grad var "beåndet" af Bibelen, drog Bibelens gode Ånd, uden jeg selv var klar over det, mig til denne bog og dens hovedperson,  Jesus Kristus,  - ja, "troen kom", som Rom. 10:17 siger.
 
Jeg kom til troen, fordi den først kom til mig, og jeg troede fra nu af ikke på min tro, men på  Kristus, hvis ord er lige så godt som Hans person.  O, lad os elske Bibelen som Guds beåndede sandhedsbog. Det vrimler, ak,  med præster, som tydeligt ikke kender Bibelen på denne unikke måde og derfor blot vrider egne ord sammen i en oplæst, åndsforladt prædiken.

 
D.L. Moodys vision for en "beåndet" prædikant var den mand, "som åbner sin Bibel og forkynder ud fra den!"  Lad det være også vor vision i 2018!

4.4.18 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)