Forside Artikler "Det er fuldbragt!"
"Det er fuldbragt!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 30. marts 2018 06:53


Th. Mundus´ dødsleje i 1956 er et af de mange dødslejer, jeg mindes med særlig glæde.  Han ventede nu kun på, som han selv udtrykte det, at blive båret af engle hjem til Gud.

Der blev ved  hvert besøg læst fra "salmerne".  For han kunne nu ikke mere læse.  Een gang blev den 22. salme læst for ham.  Den slutter med ordene:  "Han har gjort det!"  (v.32, norsk og ældre ovs.).  Den afkræftede Mundus sukkede befriet i Ånden:  "Tak og lov, det er fuldbragt!"

Det var første gang i mit unge liv, at jeg i nævnte korsets salme så de mægtige Golgata-ord af vor Frelser.

Jeg sad også for nogle år siden ved vor yngste datters canadiske, døende klasselærer, Anette.  Jeg er glad for at kunne se tilbage på stunder, hvor vi netop opholdt os ved Kristi fuldbragte frelsesværk.  En dag var vor farvel-hilsen til hinanden på hendes spog: "It is finished!" - Det er fuldbragt!

For en del år siden havde vi besøg af en ung græsk læge, - Christos hed han.  Han virkede på vort lokale sygehus som led i hans uddannelse.  Da vi i vort hjem tog afsked med denne unge læge, gav jeg ham et bibelord.
 
Jeg sagde til ham: "Du får det bedste ord, jeg kender i min Bibel, for hvis det ord ikke stod der, ville jeg ikke have noget håb, og du får det på græsk!"  Jeg læste da for ham ordene "Det er fuldbragt", som på græsk kun er eet ord:  "Tetelestai!"  Han lærte mig at udtale det korrekt på nutidsgræsk ("te/telestæ"), og vi korresponderede senere herom.

Idag "opføres" på kirkelige platforme Jesu syv ord på korset.  Fint nok. Men korsets "Det er fuldbragt" har dog særligt lyst op, hvor de var til personlig frelse for synderen  - ikke som en opført, kirkelig "performance", men som livets ord beseglet med Jesu blod.

30.3.18  -jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)