Forside Artikler "Og det var nat!" (Joh. 13:30)
"Og det var nat!" (Joh. 13:30) Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 29. marts 2018 07:22


Det var nat i flere betydninger.  Det var nat, da Judas forlod samværet for at gøre mørkets gerning med sit forræderi.
Det var også nat i den usynlige verden, hvor nattens mørke kræfter ikke sov.  Tværtimod.  I Getsemane sagde Jesus til mørkets bevæbnede udsendinge:  "Nu er det jeres time, og mørket har magten!"  (Luk. 22:53).

Mørke havde allerede indhyllet Ham i Getsemanes ensomhed.  "Han blev grebet af sorg og gru", står der, og Han sagde til Peter og 2 andre venner:  "Min sjæl er dybt bedrøvet til døden."  (Mt. 26:37-38). I en eng. ovs. står der:  "Han var dybt deprimeret!"  (The Amplified Bible)

Da de havde nadver, var det altså nat.  Det er det stadig.  Vor Frelser indstiftede denne handling "i den nat, Han blev forrådt" (1. Kor. 11:23).  Nattens mørke hviler over verden: "Natten lider, dagen er nær.  Så lad os da aflægge mørkets gerninger og iføre os lysets våben!"  (Rom. 13:23).

Men i den nat blev der også sunget lovsang.  Nadvermåltidet sluttede sådan.  "Efter at de havde sunget lovsangen, gik de ud til oliebjerget" (Mt. 26:30).  Dette er en gudvelbehagelig måde at afslutte brødsbrydelsen på.

Som ung soldat i Tyskland i 1957 gik jeg en dag en tur med 2 kristne drenge.  De er stadig mine venner.  De mærkede mit ubehag ved den moderne, iscenesatte "lovsang".  Den ene af drengene, Siegbert (15), sagde til mig:  "Jamen, de sang lovsang den nat!"

Godt observeret af en dreng, syntes jeg, og ordene har fulgt mig siden, uden at jeg dermed altid føler mig godt tilpas med det, der foregår på de "lovsyngende" platforme.

Men tilbage står dog lovsangen uanfægtet midt i natten.  Lad os tage del i den! Så meget mere som at der i virkeligheden ikke er mange, der gør det.  "Og dog er du den Hellige, som troner på Israels lovsange!"  (Sl. 22:4).  Ja, vore lovsange kan rejse en Trone for Jesus Kristus.

Midt i natten!

29.3.18 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)