Forside Artikler Guds mænd - ofte fiaskoer
Guds mænd - ofte fiaskoer Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 25. februar 2018 04:24


I verden samler man på succeshistorier.  Man taler i kådhed om, at "succes avler succes" og bøger skrives herom.

I Guds rige er det modsat.  Jesus var ingen succeshistorie.  Det var ej heller Johs. Døberen, Paulus, Stefanus og andre martyrer eller mange af vore dages missionærer, som uden avisomtale og TV-dækning gav sit liv for evangeliets udbredelse, ja, for ikke at tale om torturerede kristne i diverse fangelejre og fængsler.  Fiaskoer ja, men Gud regner anderledes.

Journalisten Kaj Erik Lindqvist berørte emnet "succes" i sit radio-interview med Billy Graham i 1965 inden hans mødeserie i Forum.  Billy Graham udtalte bl.a.:  "Den pastor, som er tro i sin tjeneste uden store resultater, har måske i Guds øjne mere succes end jeg!"
 
Når Billy Grahams kiste nu vises frem på Capitols rotunde (en central plads under kuplen) for at ære den mand, der bl.a. var rådgiver for mange af USA´s præsidenter og  nærmest fik stjernestatus, er jeg sikker på, det er en ære, Billy gerne ville være foruden, hvis han kunne tale til os nu. "Jeg giver ej andre min ære" (Es. 48:11) var ofte det bibelord, der var hans kommentar til journalister efter en afsluttet, vellykket mødekampagne.

Selvforherligende prædikanter vrimler det med.  Selvros lurer hos os alle..  Jeg havde engang inviteret en kendt prædikant som taler hos os.  Han foreslog emnet "Mit liv", men jeg fik alligevel kolde fødder og erkendte min fejlbedømmelse og bad ham alligevel ikke komme.  Han var nok en god mand, men også kendt for megen selvforherligelse, og det var ikke lige, hvad mine venner, hvoraf flere var "nydanskere", havde brug for.

Paulus gav stor plads til sit personlige vidnesbyrd, men det var uden selvros, -  altid i korsets ånd:  "Det være langt fra mig at rose mig af noget andet end vor Herres Jesu Kristi kors..." osv.  (Gal. 6:14).

Han ønsker for os andre, at vi "vandrer efter denne rettesnor" (v.16), uanset hvor megen fiasko, den indebærer efter verdslig målestok.

25.2.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)