Forside Artikler Sådan husker jeg Billy Graham
Sådan husker jeg Billy Graham Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 22. februar 2018 08:14Netop som jeg gravede i Billy Grahams (sidste?) bog "Derfor tør jeg håbe", indløb den ikke uventede e-mail om hans "forfremmelse til herligheden",  99 år gammel.  Han taler endnu gennem hans bøger, og klassikeren "Fred med Gud" fortjener genoptrykning.  Jeg havde en onkel, som brugte den bog som tekstbog i et aftenskolekursus i Sakskøbing i 1957, og denne vækkelsesmøde-lignende undervisning blev særdeles vel modtaget.

Jeg hørte ham første gang i 1954 i KB-hallen, hvor han blev fremragende tolket af  baptistpræsten Bredahl Petersen, og selv havde jeg en ung pige fra Højdevangens Skole med mig.  Hun var dybt grebet, men det blev ikke til mere.  Hun blev senere gift med en anden skolekammerat, som fortalte mig, at hun ind imellem græd, når hun mindedes Billy Graham, "men det fik jeg hende heldigvis talt fra", sagde han.  Tragisk at tænke på.

B.G. blev ikke mit "idol", som det hånligt er blevet mig påduttet, men som så mange andre Guds mænd, jeg har mødt, betød han meget for mig.  Jeg kendte ingen, jeg hellere ville høre end netop ham.  I USA sad jeg sammen med en ven fra den skole, vi sammen gik på, og så den fantastiske film, der var blevet optaget fra hans møder i Australien i 1959.  Han hviskede til mig:  "Jamen, han forkynder jo det samme, som vi gør!"

Siden hørte jeg ham i USA, især over radioen i programmet "The Hour of Decision".  Han kom til Oslo i 1955 til hans vel bedste møde i Skandinavien for over 30.000 på Ullevål Stadion.  Han begyndte med at sige:  "Vi er ikke kommet for at underholde jer, men for at åbne Bibelen for jer!"  Mange af de gamle deroppe husker ham og får tårer i øjnene, når de fortæller om de mange, der "gik frem" efter indbydelsen til at tage et offentligt standpunkt for Kristus.  B.G. kom  igen til DK i 1965.

B.G. var ind imellem kontroversiel, men evangelistens nådegave blev ikke taget fra ham.  Han var til sidst fysisk svækket, men klar i Ånden og gik aldrig i stå.  Nej, Billy blev ikke mit "idol", men dog blandt dem, hvis vidnesbyrd taler til os, og som er omfattet af denne formaning til os alle:  "Kom jeres vejledere i hu, som har forkyndt jer Guds ord.  Hold jer for øje den udgang, deres levned fik, og efterfølg deres tro!"  (Hebr. 13:7)

22.2.18 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)