Forside Artikler Hvis det med Jesus var sket idag - hvad så?
Hvis det med Jesus var sket idag - hvad så? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 20. december 2017 08:18


Ville det have ryddet avisernes forsider?  Nej, lige så lidt som dengang.  Derfor fylder  romerske kejsere, generaler og deres krige, Roms forlystelsesliv og sport, forholdene i dens tids EU-union, etc. mere end da Gud blev menneske i og med Jesu fødsel i Betlehem.

Kristus er kun nævnt som en sidebemærkning i antikkens annaler ligesom  idag, idet "det med Jesus"  nærmest er en kirkelig specialitet til søndagsbrug.

Var det sket idag, ville det være uden nogen ond Herodes, noget jødisk præstestyre el. et fysisk tempel, der ville istedet måske stå en lille notits i avisen om nogle forvirrede hyrder, der påstår, at de har haft engle- besøg, og at der i nærheden, inden for "gå-afstand", var født en såkaldt "Frelser".  TV-avisen ville måske i et 15 sek.´s indslag også have bemærket dette UFO-agtige fænomen.

Som en ven netop sagde:  "Nu rører de bare lidt i  gryden hvert år og kalder det jul", men reelt betyder det ikke mere end nisser og trolde, som ateisten Ritt Bjerregaard engang hånligt bemærkede.  Men hun har jo ret.  Den kirkelige julehøjtid er straks efter d. 24. dec. "borte med blæsten".  Jesus "fylder " ikke mere idag end  i det gamle Romerrige.

Det tog i sin tid Georg Brandes konsekvensen af, da han med foragt skrev bogen "Sagnet om Jesus".  Den læses næppe af nogen idag.

For hvem fylder da Jesus noget idag?  Ikke for teologiske  "fagfolk" fra det kirkelige "establishment", men kun for syndere med  syndserkendelse ind for den evige Gud.  At påberåbe sig Jesus ad anden vej, er både løgn og - som Søren Kierkegaard siger - "majestætsfornærmelse".

Ofte har jeg måtte spørge religiøse mennesker:  "Har du nogensinde, alene ind for Gud, bedt som tolderen:  "Gud, vær mig synder nådig?"

For  "from" henvisning til kirkegang, fadervor, nadverdeltagelse, salmesang og andet godt tæller ikke indfor evigheden.  Hvis det var nok, behøvede Gud ikke sende sin Søn til at dø for syndere.  Han kunne have nøjedes med at sende en teologi-professor eller filosof!  Nej, Han sendte en Frelser, som vi skal omvende os til idag og tage imod ved tro!

20.12.17  jn 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)